Oslo: Jusprofessor Geir Woxholth avviser at balansen mellom familieliv og mye jobb er et kvinneproblem.

– Men kvinnelige advokater har i alminnelighet et større ønske enn mannlige om å prioritere familien, mens mannlige har et større ønske om – og lever opp til forventningene om at de skal – prioritere jobb. Advokatkontorene er ikke Ole Brumms honningkrukke; man kan ikke forvente å få begge deler. Kassa skal fordeles, og det skjer de fleste steder etter innsats på jobb, sier han.

– Hva sier du til kvinnene som mener det er en myte at alle partnere må jobbe «døgnet rundt»?

– Dette er åpenbart ulikt fra advokatfirma til advokatfirma, men i de største forretnings­advokatfirmaene er det en forventning om at man høster som man sår; man får andel av kassa etter innsats. Jeg tror ikke de mannlige partnerne utelukkende jobber 14 timers økter fordi de synes det er moro, selv om mange nok synes det. Det har nok sammenheng med budsjettpress og forventninger – og at konene deres lar dem få lov. Dette er naturligvis stereotypt. Og jeg har ikke sagt at jeg liker dette. Heller ikke moraliserer jeg over hvordan det bør være. Jeg beskriver en virkelighet, som dog er fasettert og kan ha unntak.

Les hele avisen her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.