Ryktene rundt American International Group (AIG) har vært mange etter at USAs fjerde største investeringsbank Lehman Brothers måtte kaste inn håndkleet.

Forsikringsselskapet står i fare for å få sin rating nedgradert, dersom de ikke klarer å skaffe til veie 40 milliarder dollar innen kort tid. Mister de ratingen sin, vil det i så fall bety kroken på dørene innen 48 til 72 timer, ifølge kilder nær selskapet, skriver The New York Times.

CNN Money skriver mandag kveld norsk tid at myndighetene i New York har gitt selskapet tillatelse til å låne 20 milliarder kroner av et eget datterselskap.

Selskapet har falt som en stein på børsen etter at det enorme pengebehovet ble kjent. Aksjekursen er ned over 90 prosent så langt i år, og AIG falt mandag nye 60 prosent på børsen.

Er det noen snille investorer her?
Det har også vært spekulert i at AIG kan komme til å selge unna deler av selskapet for å få inn kapital.

Samtidig melder Marketmatch.com mandag kveld at den styrtrike investoren Warren Buffett skal være i samtaler med selskapet om en mulig redning.

Som om ikke det var nok, dukker det opp nyhetsmeldinger etter stengetid på Wall Street som antydet at USAs sentralbank har bedt andre banker om å hjelpe AIG ut av knipen.

Wall Street Journal skriver at to av de gjenværende bankene i USA, Goldman Sachs Group Inc. og J.P. Morgan Chase, er bedt om å stille med svimlende 70-75 milliarder dollar i lån til forsikringsgiganten.

Det er imidlertid uklart om de to bankene vil komme myndighetenes anmodning i møte, skriver WSJ.

Finansminister Henry Paulson har gitt klar beskjed om at det er uaktuelt å bruke skattebetalernes penger på å redde forsikringsselskapet ut av uføret den har rotet seg selv inn i.

AIG har tapt 18 milliarder dollar det siste trekvartåret, først og fremst som følge av store tap knyttet til subprimelån.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.