Kjell Inge Røkkes Aker kunne fått økonomiske problemer uten det omstridte salget av fem selskaper til Aker Solutions, mener forvalter Kjell Erik Eilertsen i investeringsselskapet Ferncliff

– Aker ville fått problemer med å betale for investeringene i selskapene han nå har solgt, sier Eilertsen til NRK.

– De har ikke penger i kassen til å betale det i dag. Og ser man på kontantstrømmen fra de underliggende virksomhetene i Aker ASA, altså hvert enkelt selskap, er ikke den positiv.

- Ville kunne fått et pengeproblem
Ifølge Eilertsen har Aker har knapt 4 milliarder kroner netto i kontanter. Forpliktelsene de neste par årene ville være større enn det om de ikke solgte selskapene til Aker Solutions.

– Aker ASA har jo foruten de selskapene som nå er solgt til Aker Solutions, en investeringsforpliktelse på rundt 2 milliarder kroner. De selskapene som nå er solgt, har en investeringsforpliktelse på 4 milliarder, forklarer forvalteren.

– Om man legger til at Wallenberg-selskapene om to år har en rett til å selge tilbake sin post i Aker Holding på cirka 1,7 milliarder, kan det se ut som at Aker i så tilfelle ville kunne fått et pengeproblem, sier Eilertsen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.