Odd Reitan skal være med å bygge konferansehotell til 760 millioner kroner i Trondheim, skriver Dagens Næringsliv.

Regulerings- og byggesøknader er godkjent, tegningene er klare, entreprenøren er i gang og finansieringen er endelig i boks.

Odd Reitan og Reitangruppen bidro til å løse kapitalbehovet - gjennom å overta halvparten av eierskapet i Star Property.

- Jeg har ikke særlig peiling på hotell, men alt som er svært, synes jeg er artig, kunngjorde Odd Reitan igår.

Prima plassering
Nybygget, som vil bli et av Skandinavias største konferansehoteller, med 400 rom og et kongressenter på 3000 kvadratmeter, skal gjøre det mulig for Trondheim å arrangere svært store konferanser i tiden som kommer.

Hotellbygget skal kunne assosieres med en isblokk som det renner lava av. I toppetasjen er planen å anlegge et bar som vil få en spektakulært utsikt.

- Passer perfekt

Fra før er Reitangruppen involvert i tre andre Trondheim-hoteller, deriblant Rica Nidelven, hvor E.C. Dahls eiendom eier 30 prosent.

- Vi har ingen planer om å gå tungt inn i hotellmarkedet, dette er først og fremst en god eiendomsinvestering. Den passer perfekt i vår eiendomsportefølje. E.C. Dahls Eiendom har som formål å eie eiendommer sentralt i Trondheim. Plasseringen her er topp, uttalte Reitan til DN.

Hotellkjeden Choice, hvor Petter Stordalen er storeier og toppsjef, skal drive hotellet, og har inngått en leieavtale på 17 år. Skanska er valgt som entreprenør.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.