Forbrukerombudet kontrollerte 11. juni internettmarkedsføringen til de 25 største eiendomsmeglingsselskapene i landet.

Undersøkelsen avdekket vesentlige brudd på bransjenormen for markedsføring av bolig, melder Forbrukerombudet på nettsiden sin.

- Jeg er overrasket over at mange aktører i bransjen ikke har innrettet seg etter gjeldende bransjenorm. Kjøp av bolig er for de fleste forbrukere den største investeringen i løpet av livet. Derfor er det særlig viktig at markedsføringen av bolig er i overensstemmelse med gjeldende regelverk, sier forbrukerombud Bjørn Erik Thon i pressmeldingen.

Her kan du sjekke hvilke krav som stilles til annonsering av bolig.

Store mangler
Forbrukerombudet avdekket store mangler knyttet til arealbeskrivelse, totalpris, angivelse av hvilke poster felleskostnadene dekker, omkostninger og gebyrer ved eierskifte. I tillegg ble det gitt for dårlig informasjon om lånevilkårene for nedbetaling av andel fellesgjeld og separat beregning av månedlige felleskostnader etter en eventuell avdragsfri periode.

Undersøkelsen baserte seg på tilfeldig utvalgte boligannonser på Finn.no og selskapenes nettsider.

De fleste feilene ble funnet på selskapenes nettsider.

- Ser alvorlig på det
I et orienteringsbrev til aktørene i bransjen oppfordrer Forbrukerombudet om å kontrollere og eventuelt endre aktuell og fremtidig markedsføring med umiddelbar virkning.

- Jeg ser meget alvorlig på resultatene, og jeg forutsetter at bransjen nå viser evne og vilje til å innrette markedsføringen. Jeg vil om kort tid foreta en ny og omfattende kontroll for å påse at markedsføringen er i tråd med bransjenormen. Dersom det på nytt avdekkes brudd på bransjenormen vil jeg ta opp forholdet med det enkelte selskap, avslutter Thon.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.