Sentralbanken i Storbritannia, Bank of England, har registrert flere og flere tegn på en økonomisk katastrofe.

Nå vil Bank of England pumpe 75 milliarder pund inn i økonomien for å motvirke «den verste finanskrisen siden 1930-tallet».

Det var 25 milliarder mer enn markedet hadde ventet.

Sentralbanksjef Mervyn King forklarer tiltaket med at det nå er for lite penger i den britiske økonomien, på samme måte som under depresjonen på 1930-tallet.

- Må holde hodet kaldt
– Vi er nødt til å forholde oss til svært uvanlige omstendigheter. Vi må holde hodet kaldt og gjøre det rette. I øyeblikket vil det si å skape noe mer penger som kan sprøytes inn i økonomien, sa King til TV-stasjonen Sky News torsdag.

Strategien, som kalles kvantitative lettelser, går blant annet ut på at sentralbanken kjøper britiske statsobligasjoner. Banken har tidligere tilført økonomien 200 millioner pund på denne måten siden 2009.

- Dette er den alvorligste finanskrisen vi har sett i alle fall siden 1930-tallet, hvis det ikke er den verste noensinne, sier King.

Les også: Redd Hellas - eller armageddon

Frykter ny finanskrise vil spre seg


Italia-kollaps kan bli alle krisers mor

Soros frykter total kollaps
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.