Fredag møter statsminister Erna Solberg og finansminister Siv Jensen sentralbanksjef Øystein Olsen for å få en oppdatering om situasjonen i norsk økonomi.

Bakgrunnen for møtet som finner sted i statsministerboligen, er det betydelige fallet i oljeprisen og hvilke konsekvenser det kan få for sysselsettingen og landets økonomi.

NHOs direktør for næringspolitikk Hans Haas Brubakk sier til Dagens Næringsliv at NHO ikke forventer at regjeringen allerede nå skal iverksette noen ekstraordinære tiltak.

- Nå pågår det en ganske tøff omstilling i mange bransjer og bedrifter og vi er opptatt at denne omstillingen finner sted. Samtidig er det avgjørende at kapasitet og kompetansen i norsk næringsliv beholdes slik at vi også er klare til å utnytte mulighetene når økonomien går opp igjen. Vi krever ingen ekstraordinære tiltak nå, men vil følge situasjonen nøye og varsle hvis vi ser at det er behov for det, sier Brubakk.

Skattepolitikken

NHO har siden i fjor høst påpekt at de ser en svak utvikling for norsk økonomi i 2015.

- Vi ser at usikkerheten generelt er økende. Derfor har vi lenge rådet regjeringen at det er viktig at den følger situasjonen nøye. Møtet statsministeren og finansministeren skal ha med sentralbanksjefen viser at regjeringen gjør nettopp det, sier Brubakk og påpeker:

- Det som uansett er viktig er at myndighetene fortsetter å legge til rette for at konkurransekraften for norsk næringsliv bedres. Da er skattepolitikken og investeringer til infrastruktur og forsking viktige bidrag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.