- Bankene kommer til å overleve den europeiske krisen, skriver ratingbyrået Moodys i en rapport fredag, ifølge Bloomberg. Det skriver borsen.dk.

Konklusjonen kommer som følge av en undersøkelse av over 30 banker i ti land. Moodys regner ikke med å endre kredittvurderingen av noen av dem i den forbindelse.

- Basert på vår stresstest tror vi at disse bankene kommer til å kunne absorbere de tapene som kan oppstå ut fra eksponering uten å ha behov for økt kapital - også selv om forholdene forverres, skriver Moodys i rapporten.

Har satt av 100 milliarder dollar
I det verst tenkelige scenarioet regner økonomer med at bankene totalt kan tape 900 milliarder dollar, hvis Hellas, Irland, Italia, Portugal og Spania går konkurs.

EU og IMF har allerede satt av om lag 1000 milliarder dollar til å avhjelpe krisen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.