John Fredriksen kontrollerer i dag syv norske børsnoterte selskaper. Ved børsens slutt igår var verdien av disse postene 33 milliarder kroner. Men nå er det slutt, skriver Dagens Næringsliv.

Les også: Fredriksen blåser ut

- Norge er det eneste sted i verden hvor det er problemer for meg. Det er misunnelse og jantelov. Det har kostet altfor mye krefter. Jeg er glad i landet jeg ble født i, men jeg er ferdig med Norge som forretningsperson, sier Fredriksen til DN under sitt besøk på fiskerimessen i Brussel.

Fredriksen sier det er spesielt håpløst i shipping, og mener Norge har utspilt sin rolle 100 prosent med det skattesystemet.

-Andre steder jubler de
Saken rundt oppkjøpet av riggselskapet Eastern Drilling og ileggelse av dagbøter på to millioner kroner av Oslo Børs, fikk ifølge DN begeret til å flyte over.

– Det er rart. Andre steder jubler de. Jeg er kypriot nå. I Singapore elsker de oss. I Norge er det bare djevelskap. Det har vært slik siden 1986, sier Fredriksen til avisen.

I 1986 gjennomførte norsk politi en økonomisk razzia mot Fredriksen og hans Marine Management. Fredriksen ble beskyldt for både skatteunndragelser og juks. Tilsammen satt han 113 dager i varetekt før saken falt sammen for politiet.

Datter aldri tilbake
Fredriksens kone Inger Astrup Fredriksen døde nylig. Nå sitter han igjen med to døtre, Cecilie og Kathrine. Mens Cecilie jobber tett sammen med faren, er hans andre datter oljetrader.

- Jeg har ikke noe forhold til Norge lenger. Husk at jeg bare bodde der i fem år, sier Cecilie Astrup Fredriksen til DN.

Faren legger til.

– Hun kommer aldri til å flytte hjem fast til Norge.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.