Fokuset i rente- og valutamarkedet fredag ventes å rette seg mot den amerikanske arbeidsmarkedsrapporten for august som offentliggjøres klokken 14:30.

Nordea Markets skriver i sin morgenrapport at det kun er ”ett tall som teller” fredag, nemlig arbeidsmarkedsrapporten fra USA .

”Etter denne ukens bedre enn fryktet ADP-rapport og ISM-sysselsetting- indeks, har vi oppjustert anslaget vårt til en økning på 25.000 nye jobber mot tidligere et fall på 25.000. Det er imidlertid fortsatt et svært svakt anslag og under konsensus som venter 70.000”, heter det i morgenrapporten.

- Store markedsreaksjoner
DnB Nor Markets tror et svakt arbeidsmarkedstall kan ”skape store markedsreaksjoner” fredag.

Den norske NAV-arbeidsledigheten endte på 2,7 prosent i august, ned fra 2,8 prosent foregående måned. Ifølge Nordea Markets pleier ikke ledighetsraten å skape store bevegelser i markedet. Meglerhuset peker imidlertid på at det kan påvirke Norges Banks syn på produksjonsgapet og deretter rentesettingen.

Seniorøkonom Erik Bruce i Nordea Markets skriver i en oppdatering at den norske arbeidsledigheten kan øke fremover og at de norske arbeidsledighetstallene fredag ”har gjort oss mer sikre på at det ikke blir en renteoppgang i år”.

”Norges Bank har anslo i sin seneste pengepolitiske rapport et fall i den registrerte ledighetsraten fra 2,9 prosent i fjor til 2,5 prosent i år (og 2,25 prosent neste år). Dagens tall er på den svake siden i forhold til dette, men trolig ikke nok til å påvirke Norges Banks rentevurderinger i nevneverdig grad”, skriver DnB Nor Markets i en kommentar.

Kronen svekker seg
Det er en rolig dag i rente- og valutamarkedene fredag. Største bevegelsen er den greske tiårige statsrenten som faller med 23 basispunkter. I Portugal stiger den tiårige statsrenten med syv basispunkter. Den amerikanske tiårige renten står fredag uendret.

Kronen svekker seg mot euroen i morgentimene etter å ha falt kraftig seneste fire ukene. Euroen svekker seg også svakt mot dollaren.

Les også: Obama: Fortsatt høy ledighet og lav vekst (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.