August er tradisjonelt en het måned i boligmarkedet. Færre objekter til salgs har gjort den siste sommermåneden brennhet i år, skriver Finansavisen.

I august ifjor steg prisene 2,5 prosent, mens i 2009 var prisveksten 2,9 prosent.

- Vi snakket internt om det på kontoret, og dette er den beste august måned vi har opplevd noensinne, sier eiendomsmegler Torbjørn Lie i Krogsveen Årvoll i Oslo.

- Ikke omsetningsmessig, til det er det for få objekter på markedet, men at det går så utrolig fort unna.

Børsuroen preger ikke markedet
Leder for Norges Eiendomsmeglerforbund, Christian V. Dreyer, mener terroraksjonen 22. juli førte til at folk tenkte på andre ting i begynnelsen av måneden, og at man i de to siste helgene i august tar igjen det tapte slik at årets august normaliserer seg.

Den siste tids børsuro ser ikke ut til å ha preget aktørene i boligmarkedet, og ingen at meglerne Finansavisen pratet med tror det vil gjøre det med det første heller.

Les også: - Lav boligbygging presser opp bruktboligprisene

Ett år på nåler etter uro

Skrur opp boligprisforventningene

Pengefesten varer lenger enn ventet (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.