I en rettssal som var fylt til randen av pressefolk mottok en fattet, men lettere oppgitt Kjell Inge Røkke dommen fredag ettermiddag. Røkke vedgår fortsatt ikke ha gjort noe galt i prosessen, og han mener at han ble kraftig forhåndsdømt.

Kjell Inge Røkke og advokatkorpset etter domsavsigelsen.
Kjell Inge Røkke og advokatkorpset etter domsavsigelsen. (Foto: Henrik D. Meyer)
- Jeg skjønte tidlig hvor dommen bar, da retten la så mye vekt på skjønn, sier Kjell Inge Røkke som innrømmer at han ikke likte utfallet.

Tar betenkningstid
Røkke tok betenkningstid på dommen som innebærer 30 dagers soning, men det er langt fra sikkert at han vil anke. Han sa til pressekorpset etter rettssaken fredag at han vil sette seg ned å lese dommen side for side og vurdere i samråd med advokat Ellen Holager Andenæs hva han skal gjøre.

Om han velger å ta dommen og gå i fengsel, så er det ikke tanken på å måtte sitte 30 dager bak murene som plager Røkke aller mest. Den type isolasjon, mener Røkke at hans liv på sjøen har forberedt han på.

- Det er selvsagt ikke hyggelig å få lest opp noe sånt. Etter å ha vært på sjøen er ikke de 30 dagene mest bekymringsfullt, men det å ikke bli trodd, sier Røkke.

Sal 327 i Oslo tingrett var fylt til randen da dommen ble lest opp.
Sal 327 i Oslo tingrett var fylt til randen da dommen ble lest opp. (Foto: Henrik D. Meyer)
Skader ikke Aker
Røkke er opptatt av at hva han foretar seg som privatperson, ikke skal påvirke selskapet han leder og eier.

- Mitt personlige liv skal ikke påvirke de 41.000 andre i Aker, sier Røkke.

På spørsmål fra dn.no om hva det betyr for Aker dersom styreformannen og hovedeieren må være borte fra konsernet for å sone en dom i 30 dager, svarer Kjell Inge Røkke følgende:

- Det betyr lite eller ingenting. Jeg hadde ansvaret for Philadelphia-prosjektet og det føler jeg at jeg har løst. Mine videre oppgaver skal defineres utover høsten, sier Røkke.

Klar for båtferie
Så tar Røkke seg også tid til lang ferie. Fra og med i dag og frem til 22. august skal industrimannen feriere. Etter seks uker rettssak om Røkkes båtføring, er han ikke skremt fra sjølivet. Det blir ferie på sjøen i år også.

- Det kan du ta deg f... på at det blir, slo Røkke fast etter dagens dom.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.