Under avhøret av Pallin i Oslo tingrett fredag fortalte den svenske sjøkapteinen hva han mener skjedde forut for at Dagens Næringslivs journalister konfronterte han med at de hadde fått kjøpt et svensk båtsertifikat i Oslo uten noen form for eksamen.

Pallin hevder dette kom helt overraskende på ham og han legger all skyld på den tidligere samarbeidspartneren Erik Øye.

Erik Øye ble i retten i dag beskrevet som en person Pallin kjente godt og som en person han hadde stolt 100 prosent på. Pallin har beskrevet Øyes båtkunnskaper som meget gode, og han har fortalt om et langvarig bekjentskap som begynte som et vennskap. I dag er det bare bitterhet å spore.

- R undlurt av Øye
I juli eller august i 2001 skal Erik Øye ha kontaktet Pallin. Øye sa han hadde en nærstående person som behøvde en blå bok (båtsertifikat) raskt fordi han skulle ned til Middelhavet å leie båt. Med bakgrunn i Pallins mangeårige forhold til Øye stolte han på ham når han gikk god for denne personen.

Derfor sendte Pallin et ikke utfylt sertifikat til Øye. Pallin sier han ikke visste hvem som skulle ha boken, men han stolte 100 prosent på Øye.

- Neste gang jeg hører om denne boken er når denne journalisten og den andre personen konfronterer meg med med boken, og sier at den har vi kjøpt i Oslo. Det var årets sjokk for meg. Jeg hadde gjennom mange år stolt på Øye. På et sekund forsto jeg at jeg var rundlurt av Øye, sier Pallin.

Pallin sier at han ikke hadde noen anelse om at det var solgt en slik bok i Norge.

65 000 kroner
Erik Øyes og Claes Pallins beskrivelser av hva Pallin skal ha fått betalt for å utstede eksamen til Kjell Inge Røkke, John Inge Valand, Erik Øye og Robert Matos er også svært forskjellige. På spørsmål om påstanden om at han har mottatt 65 000 kroner for denne boken er riktig, svarer Pallin.

- Jeg har en kommentar. Det stemmer ikke. Jeg har ikke fått noen andre penger, sier Pallin.

En slik påstand får stå for Øyes regning sa Pallin som fredag formiddag fortalte at han fikk 4000 kroner for hver eksamen han holdt i Norge samt dekket reiseutgifter.

Les mer om Pallins honorar her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.