Oppdatert sak.

Gjerningsmannen skal være en tidligere pengeinnkrever som også er involvert i den pågående straffesaken mot finansmannen.

Flere aviser skriver at mannen oppsøkte Tromsdal for å kreve inn gjeld, og at det endte i basketak mellom de to mennene.

– Min klient har forklart at ett skudd gikk av, men at det skjedde ved et uhell. Omstendighetene er foreløpig uklare, sa advokatfullmektig Lars Christian Sunde til NTB tirsdag kveld. Han møtte den siktede på vegne av 46-åringens forsvarer, advokat John Christian Elden.

Mannen er siktet for legemsbeskadigelse med særlig farlig redskap, men erkjenner ikke straffskyld.

– Ikke vådeskudd
Christer Tromsdal skal ifølge Dagbladet ha forklart bekjente at han kjempet for livet like før skuddet falt i 12.30-tiden tirsdag. Overfor VG bekrefter Tromsdal at gammel gjeld var årsaken til krangelen med den siktede 46-åringen.

– Han sa han hadde penger til gode. Plutselig dro han opp en Colt-pistol med langt, svart løp. I ren refleks slo jeg ned med albuen. Det ble et basketak, og han skjøt meg i kneet, sa finansmannen til VG fra sykesenga på Ullevål universitetssykehus tirsdag kveld.

Ifølge avisen skal Tromsdal skylde penger i forbindelse med konkursen til tidligere eiendomsspekulant Ole-Petter Lindegaard.

Skulle ha møtt i retten
Selv er ikke Tromsdal i tvil om at dramaet kunne ha endt ille.

– Hadde jeg ikke gjort motstand, hadde det gått mye verre. Han var full av noe, det er det ikke tvil om. Det var ikke noe vådeskudd, han skjøt med overlegg, hevder Tromsdal.

Tromsdal skulle denne uken ha møtt i retten, tiltalt for å ha truet vitner under rettsaken om Aker Brygge Invest. Han slapp - med henvisning til sviktende helse.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.