(Oppdatert med kommentarer fra Kjell Inge Røkke)

Bakgrunnen for Røkkes reaksjon var dokumentasjon av de økonomiske forholdene til Kjell Inge Røkkes personlige assistent John Inge Valand. Aktoratet presenterte Valands ligningstall gjennom 2-3 år.

Susie Bergstrand og Kjell Inge Røkke.
Susie Bergstrand og Kjell Inge Røkke. (Foto: Ida von Hanno Bast)
Sterk reaksjon
Dette reagerte Røkke svært sterkt på. Etter lunsj åpnet politiadvokat og aktor Susie Bergstrand med å opplyse retten om at Røkke henvendte seg til henne i pausen og var rasende på grunn av utbrettingen av Valands økonomi.

Trusler
Ifølge Bergstrand skal Røkke ha fremmet trusler mot henne i pausen som følge av informasjonen aktoratet la frem tidligere på dagen.

- På bakgrunn av den henvendelsen fra en rasende Røkke må jeg bare si at vi kan ikke akseptere en slik opptreden da vi bare gjør jobben vår, sier aktor Susie Bergstrand i Oslo tingrett.

Beklaget og forklarte
Røkke beklaget umiddelbart måten han reagerte overfor Bergstrand.

- Jeg har beklaget reaksjonen. Jeg føler behov for å reagere, men ikke på den måten jeg gjorde. Politiet hadde anledning til å stille meg spørsmål om dette i avhør, men gjorde det ikke, sa Røkke i retten i dag.

Røkkes reaksjon kom etter at den positive inntektsutviklingen til Røkkes assistent Valand ble lagt frem i retten.

Både John Inge Valand og hans kone Mette er ansatt hos Røkke, men på grunn av forhold i familien har Valand overtatt deler av konens viktigste arbeidsoppgaver. Røkke viser til at den totale lønnen er stabil.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.