Mens Russland sendte sine militære styrker mot Georgia før helgen, startet samtidig et angrep på landets informasjonskanaler.

- Alle Georgiske nettsider er blokkert, sa en talsmann for den Georgiske ambassaden i London på mandag, ifølge ZDNet UK.

Nettsidene var nede i helgen og Georgia har jobbet for å omdirigere trafikk så sidene kunne komme opp igjen.

Nå er blant annet forsvarsdepartementets side oppe igjen, og den brukes til anklage Russland for utstrakt bombing av Georgia, med kart og dato for all bombingen. Se oversikten her

Les også: - Russland stanser operasjonene i Georgia

Benekter
Russland har nektet for slike operasjoner

- Jeg vil gjerne opplyse om en misforståelse. Det foregår ikke noe russisk militært angrep. Det er snakk om fredsbev#229 I Sør-Ossetia, sa en talsmann fra den russiske ambassaden i London, ifølge ZDNet UK.

Hjelp fra Polen
Nettangrepene er såkalte ”denial of service”-angrep, som går ut på å bombardere nettsidene med trafikk, slik at de til slutt kneler. Som en midlertidig løsning på kommunikasjonsproblemene har Georgia fått låne plass på den polske presidentens nettside. Her har Georgia en egen kolonne med nyheter .

Den andre nettkrigen?
Den georgiske ambassade-talsmannen innrømmer at de ikke har beviser mot Russland, men spør hvem andre det kan være. En liknende situasjon oppsto i 2007 da Estland havnet i en betent politisk konflikt med Russland. Dette ble omtalt som verdens første nettkrig.

Også i dette tilfellet var det vanskelig å bevise hvem som sto bak angrepet. Slike angrep kan sendes fra såkalte bot-nettverk, pc-er som er infosert med en slags virus uten at eieren vet det. Pc-ene kan dermed benyttes til slike angrep og ulike former for økonomisk kriminalitet.

Les også: Verdens første datakrig? (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.