Fagforbundet mener de ansatte i selskapet betaler prisen for billige billetter.

–Dette handler om solidaritet i praksis. Derfor ber vi medlemmene holde seg unna Ryanair, sier Gerd Kristiansen i toppledelsen i Fagforbundet til Dagens Næringsliv.

To belgiske fagforbund og Den europeiske transportarbeiderføderasjonen (EFT) demonstrerte nylig mot flyselskapet utenfor Charleroi-flyplassen i Belgia. EFT hevder at Ryanair ikke godtar fagforeninger og at de ansatte er redde for å miste jobben hvis de organiserer seg. EFT hevder også at selskapet ikke respekterer nasjonale lover for ansattes jobbtrygghet.

Avviser kritikken
Ryanair avviser kritikken fra EFT, og sier at grunnen til at de ansatte ikke organiserer seg er at de tjener mer på forhandle direkte med ledelsen.

Den norske Forbruker-rapporten hadde i februar en artikkel der tidligere ansatte i Ryanair kom med kraftig kritikk av arbeidsforholdene. Ifølge artikkelen sitter pilotene i opptil elleve timer i cockpiten uten pause.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.