I går ble det lagt frem tall som viser at det i løpet av årets åtte første måneder ble påbegynt bygging av 12.260 nye boliger. Det er 25 prosent færre enn på samme tid ifjor.

Og så langt i år har boligprisene steget nesten 16 prosent , ifølge prisstatistatistikken til eiendoms-meglerbransjen.

Men administrerende direktør Per Jæger i Boligprodusentenes tro ikke på noen prisboom.

- Prisene går opp for de gode prosjektene og for boligene som faktisk blir solgt, men porteføljen er veldig skjevt sammensatt, og det omsettes få boliger på det laveste nivået. Man ser ikke det som ikke blir solgt, sier administrerende direktør Per Jæger i Boligprodusentenes forening til Finansavisen.

  Når eiendomsmeglerne får stadig mindre å gjøre, kan dert ikke være noen boom, mener Jæger.

- I min verden er det boom når det kjøpes og selges veldig mange boliger, sier Jæger til avisen, og viser til at mange meglerforetak har blitt lagt ned .

Jæger mener mange boliger, særlig i Oslo ikke har hatt kvalitetene som folk er på jakt etter.

Sjekk boligprisene der du bor

- Det gjelder særlig en del mindre leiligheter. Man kan bare se på det som står usolgt, sier Jæger til Finansavisen.

Konsernsjef Martin Mæland i Obos tror ikke statisitkken gir et fortegnet bilde av markedet, og viser til at Obos-prisene har steget voldsomme 20 prosent hittil i år.

Les også:
25 prosent over takst
La inn fiktivt bud - fikk sparken


(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.