BWG Homes ASA hadde et resultat før skatt på 21 millioner kroner i 3. kvartal i år 22 millioner kroner i samme kvartal ifjor.

- Boligsalget har utviklet seg positivt. Ved utgangen av 3. kvartal er ordreinngangen på nivå med samme periode i 2008. Videre positiv utvikling i salg og ordrereserve gir rom for en gradvis opptrapping av kapasiteten for å øke produksjonstakten inn i 2010, sier konsernsjef Lars Nilsen (41) i BWG Homes.

Aksjen åpnet opp 2,66 prosent på børsen, men falt senere noe tilbake og er nå opp 1,52 prosent. BWG kan skilte med en oppgang på hele 421 prosent hittil i år.

Selger unna ferdigbygde boliger
Selskapets omsetning var på 534 millioner i 3. kvartal i år, mot 665 millioner kroner i samme kvartal i fjor.

Nedgangen i omsetning er en følge av at konsernets produksjon ble tatt vesentlig ned både i Norge og Sverige gjennom 2008 og inn i 2009.

Ved utgangen av kvartalet er bemanningen 32 prosent lavere enn for samme periode i fjor. Nilsen vurderer likevel omsetningen i kvartalen som god, spesielt med henblikk på markedssituasjonen og den reduserte produksjonskapasiteten.

- Det er hittil i år blitt solgt et betydelig antall tidligere ferdigbygde boliger, og dette har innvirket positivt på omsetningen, ifølge Nilsen.

Dårlig fjorår
Nilsen som er storeier i BWG Homes, kom på andre andreplass på den norske inntektstoppen for ligningsåret 2008.

Da hadde han en nettoinntekt på 99 millioner kroner, og står oppført med en formue på 1,7 milliarder kroner.

Les: Han tjente mest ifjor

Drammenseren hadde imidlertid et dårlig år ifjor, der hans private investeringsselskap Lani Invest hadde et underskudd på 605 millioner kroner.

- Det var et møkkaår. Det er ikke så mye mer å si enn det, sa Nilsen til DN i begynnelsen av september.

- Men vi er ferdig med å gråte over dette. Mye positivt har skjedd i 2009 som gjør det enklere å se fremover, la han til.

I Kapitals liste over Norges 400 rikeste, som kom for en måned siden, havner Nilsen på en 103. plass med en formue på 1,3 milliarder kroner.

Tall lagt frem av Boligprodusentenes Forening mandag viser at salget av nye boliger steg 46,4 prosent i tredje kvartal sammenliknet med samme kvartal ifjor. Fra andre til tredje kvartal i år økte salget med 8,6 prosent.

Les: Opptur i nyboligmarkedet