Investorguru Jim Rogers (71) er viden kjent for å helliggjøre råvarer fremfor aksjer og fikk legendestatus etter at han tjente seg søkkrik sammen med George Soros på 1970-tallet.

Onsdag gjester han Oslo der han skal tale på Skagenfondenes årlige nyttårskonferanse.

Han varsler tøffere tider for finansbransjen i kjølvannet av de enorme stimuliprogrammene som verdens sentralbanker kommer til å måtte redusere.

- Nå angripes finansbransjen hardt av alle regjeringer i hele verden, og skylder det hele på dem. Det er ikke finansbransjens feil, men det spiller ingen rolle, politikerne kommer til å legge skylden på dem, og innføre nye reguleringer, nye skatter, ny kontroll, hver dag, hver uke, sier investoren til DN.no

- Finans er et forferdelig sted å være, sier han.

Finansverden går inn i betydelige problemer og det er svært vanskelig å få seg jobb, forklarer investoren.

Men slik er også historien, der man periodevis har hatt finansfolk til å styre etterfulgt av perioder der folk som produserer varer er ved makten, så finanstypene igjen, ifølge Rogers.

Han tror imidlertid at velmaktsdagene for verdens aksjemeglere er over, og er rystet over hvor lite fokus det er på å skaffe USA nok bønder.

Investoren anbefaler i stedet alle å levere tilbake sine MBAer, og satse på jordbruksutdanning.

- Bøndene kommer til å kjøre Lamborghini, og aksjemeglerne kommer til å kjøre taxi. De smarte vil lære seg å kjøre traktor så de kan jobbe for bøndene, som kommer til å ha alle pengene, sier Rogers.

- Det beste de kan gjøre er å komme seg ut av finansbransjen mens de kan, og komme seg inn i noe som er på vei oppover, sier han.









Hvordan tror du aksjemarkedet går i 2014? Ta DNs nyhetsquiz her

Les også: Spetalen: - I finansnæringen er halvparten ledige om fem år

Fersk Volvo-suv på Norgesturné

Advarer mot norsk boligboble

Felt av makulert dokument (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.