Det mener den danske ingeniørforeningen, ifølge Borsen.dk.

Ingeniørmangelen er ikke stor bare i Norge. Også i Danmark sliter store bedrifter som Bang &Olufsen, Danfoss og Vestas med å få tak i arbeidskraft. Men rundt 1500 danske ingeniører mangler arbeid fordi kompetansen deres ikke matcher virksomhetenes krav. Nå kommer Ingeniørforening i Danmark (IDA) med en idé:

- Som en start kan virksomhetene etterutdanne de 1500 ledige ingeniørene. Virksomhetene kan ta dem inn til en lavere lønn, for siden å gi dem kurs og opplæring, sier formann Lars Bytoft i IDA til avisen Børsen.

Stort problem
En annen løsning er å hente ingeniørene fra utlandet, men etterutdanning og utlendinger er ikke hele løsningen.

- Når 68-generasjonen går ut i pensjon, så har vi virkelig problemer, sier Lars Bytoft. Ifølge en fremskrivning av tallene for ingeniørmangel fra IDA og Dansk Industri, vil det i 2020 mangle 14.000 ingeniører i Danmark.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.