Tidligere denne uken uttalte aksjestrateg Peter Hermanrud i meglerhuset First Securities at Oslo Børs kan nå 800 poeng innen tre år.

På et seminar i regi av meglerhuset i Oslo tirsdag sa Hermanrud at han tror det er rundt 25 prosent sjanse for at børsen står i 830 poeng om tre år.

- Da vil Børsen være på det dyreste noensinne. Men det er grunner til å tro at man kan komme dit, forutsatt at lønnsomheten blir bedre enn noensinne, noe den fort kan komme til å bli. Det typiske er at neste topp vil komme i 2012 eller 2013, sa Hermanrud til Dagens Næringsliv onsdag.

- 1000 i 2014
Hermanruds bergenske kollegaer i Holberg Fondene liker også å leke med tall. Vanligvis er Holberg-forvalterne svært forsiktige med konkrete spådommer om fremtidens børsutvikling. Men denne gangen ønsker ikke å være noe dårligere enn First-strategen.

- Vi overbyr Peter Hermanrud: Oslo Børs i 1000 i 2014? Eller 3.000 i 2025? Eller 6.000 i 2032? spør forvalterne spøkefult i den ukentlige graf-pakken som fondsforvalterselskapet sender ut til kundene hver fredag.

Og svaret er ikke nødvendigvis så veldig oppsiktsvekkende, selv om spådommen er gitt med en stor porsjon humor.

- Ja, hvis de neste 25 årene blir lik de foregående 25, skriver forvalterne i oppdateringen.

Kopierer 25 års utvikling
Forvalterne i Holberg Fondene har rett og slett kopiert børsgrafen fra de 25 foregående årene på Oslo Børs og lagt den rundt en rett trendlinje med 10 prosent årlig avkastning de kommende 25 årene. Forvalterne ser med andre ord for seg et scenario der utviklingen på Oslo Børs i årene 2010 til 2035 blir helt lik utviklingen fra 1983 til 2009.

- Og det er vel ikke så sjokkerende? spør forvalterne.

Dersom scenarioet slår til vil hovedindeksen på Oslo Børs stå i 6.000 poeng i 2032. Noen høyere?

Les også: - Kjøp alt dere kan

Diskuter saken nederst! (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.