Telenor ventes å legge frem et driftsresultat på 3,91 milliarder kroner i første kvartal 2009 etter driftsinntekter på 25,0 milliarder kroner. Selskapet ventes å legge frem en EBITDA på 7,62 milliarder kroner.

Det fremgår av estimater SME Direkt har hentet inn for TDN Finans blant 16 analytikere.

I første kvartal 2008 rapporterte Telenor en EBITDA på 7,36 milliarder kroner, mens omsetningen var 23,1 milliarder kroner.

Telenor ventes å rapportere en EBITDA på 28,51 milliarder kroner for 2009, tilsvarende en EBITDA-margin på 30,4 prosent. Det er en uforandret margin siden forrige kvartalsrapport. Topplinjeestimatet er oppjustert med rundt 1,0 prosent. For 2010 er EBITDA-estimatet nedjustert med henholdsvis 10,9 prosent sammenlignet med konsensus før fjerdekvartalsrapporten i februar.

Se Telenor-resultatene først på Dagens it tirsdag 5.mai!

  - Fokuset kommer å være på Russland og India. Men det som betyr noe for aksjekursen er vi nå har nådd en bunn i den negative estimattrenden, sier analytiker Espen Torgersen i Carnegie til TDN Finans.

Farimex Products-saken skal opp i domstol i Tuymen i Vest-Sibir den 26. mai. Både Telenor og analytikere TDN Finans har snakket mener det er lite sannsynlig at Telenor vil vinne saken i Tuymen.

- Det har vært en ensidig positiv retting på fastlinje i Norden når det gjelder lønnsomhet, både fra TeliaSonera og Tele2. Man kan vente en svekkelse i "semi-emerging markets" som Thailand, samtidig som utviklingen som vært i Pakistan, og delvis på andre steder, har vært greit i forhold til forventningene, sier Torgersen.

Positiv til kvartalstallene
Analytiker Maurice Patrick i J.P. Morgan har en "overweight"-anbefalning på aksjen og er positiv til første kvartalstallene. Han venter at selskapet vil rapportere et sterkt driftsresultat og mener det finnes mulighet for at ledelsen kan komme til å høyne selskapets inntektsguiding.

Fokuset i rapporten mener Patrick vil være på utsiktene i India, hvor analytikeren ser etter en mer pragmatisk tilnærming til utrullingen. Han venter at en positiv marginutvikling for mobil i Norge sammenlignet med samme kvartal i fjor, samtidig som han ikke venter en positiv utvikling i Sverige.

Flesteparten anbefaler kjøp
Før førstekvartalsrapporten anbefaler 9 av 13 analytikere som har oppgitt anbefaling kjøp av Telenor-aksjen, mens fire analytikere har hold- anbefaling. For et kvartal siden anbefalte 11 av 17 analytikere kjøp. I snitt er kursmålet nå 52,83 kroner, varierende fra 43 til 70 kroner, sammenlignet med et snittkursmål på 62,46 kroner for et kvartal siden.

Deltagere: ABG Sundal Collier, Argo Securities, Banc of America - Merrill Lynch, Citi Investment Research, Credit Suisse, Danske Markets Equities, DnB NOR Markets, Evli Bank, First Securities, Goldman Sachs, Handelsbanken Capital Markets, JP Morgan, Orion Securities, RS Platou Markets, S&P Equity Research og SEB Enskilda.