Mandag starter rettssaken ekteparet Ingrid Ottesen og Acta-gründer Fred A. Ingebrigsten har anlagt mot Handelsbanken for dårlig rådgiving. Ekteparet vil ha 424 millioner kroner av banken som de mener har skodd seg på deres økonomiske problemer i kjølvannet av etterforskningen av påståtte innsidehandler i Acta-aksjen.

Nå er det full krig mellom partene, skriver Dagens Næringsliv.

Ingebrigtsen er en av flere som nylig ble tiltalt av Økokrim for brudd på innsidereglene i verdipapirhandelloven. Ekteparets advokat Bjørn Stordrange har varslet at en ny sentral person vil identifiseres som hovedmann når sivilsaken starter på mandag.

- Det er mye mulig at han sikter til meg med sitt utspill. Det er i såfall useriøst, og enda et forsøk på å spore av den virkelige saken, sier Handelsbankens banksjef Lind. Han legger til at han har vært til flere avhør hos Økokrim og aldri har hatt status som mistenkt, siktet eller tiltalt.

Lind mener han og banken ikke har gjort noe mistenkelig, men snarere har strukket seg langt for en kunde som havnet i problemer.

- De burde saksøkt meg, ikke banken, for 375 av de 424 millionene er rettet mot min påståtte dårlige rådgiving, sier Lind til avisen. I følge ham sørget banken for at ekteparet hadde penger å leve for etter at de kom i politiets søkelys og at banken derfor hadde strukket seg langt for ekteparet.

- Bankarbeid er relasjonsarbeid hvor vi kommer tett på mennesker. Jeg tror godt om mennesker, sier Lind om hvorfor relasjonen til ekteparet etterhvert ble så tett at han besøkte dem daglig etter at siktelsen mot Ingebrigtsen ble tatt ut.

Linds forhold til bankens kunder har kommet i søkelyset etter at Dagens Næringsliv i fjor avslørte at banksjefen hadde bodd gratis i Ingebrigtsen og Ottosens luksuriøse feriebolig i Spania lenge etter at innsidesiktelsen ble kjent.

Lind har også fått kritikk for at han handlet Acta-aksjer samtidig som han hadde Acta-gründeren som storkunde. På det meste skal han ha eid aksjer verdt nesten 700.000 kroner i Acta.

- I ettertid er det åpenbart at jeg ikke skulle kjøpt Acta-aksjer. Alt har vært løpende rapportert til arbeidsgiver. Ingen regler er brutt, og jeg har ikke gjort noe ulovlig, men noe uklokt. Det var dumt å handle fordi det kan stilles spørsmål rundt informasjonshåndtering. Jeg har bedt om unnskyldning til arbeidsgiver for det, sier Lind i ettertid.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.