- Ikke kødd med transportarbeiderne!

Ropet gjaller over de røde fanene ved inngangen til Risavika Havn ved Stavanger. I surt høstregn står de her, 150 fagorganiserte fra fjern og nær, skriver Dagens Næringsliv.

Det står om hvorvidt Norsk Transportarbeiderforbund (NTF) skal ha enerett på enkelte laste- og losseoppgaver. Ved Risavika Havn er de utestengt. Stedet er blitt arena for en internasjonal kamp.

Styreleder Bernt Stilluf Karlsen i Oslo Havn er blant dem som engasjerer seg aller sterkest her ute i Risavika. Han mener Transportarbeiderforbundets ledelse står for en steil kampmentalitet som fører en irrasjonell og dyr organisering av havnedriften. Karlsen viser til at flere av fagforeningslederne befant seg ytterst til venstre på 70-tallet.

- De er gamle kommunister. Jeg er gammel liberaler, og stolt av det, sier han til DN.

- Synd at han senker seg til det nivået
Han mener organiseringen i Risavika Havn representerer fremtiden.

- Vi kommer fra oljetradisjonen. Så har NTF stått på utsiden og prøvd å komme inn. Vi har sagt nei. Vi kan ikke akseptere en løsning som er så mye dyrere, som gjør at sjøtransporten taper terreng i forhold til vei, sier daglig leder Kurt Ommundsen i Risavika Havn.

Leder Roger Hansen i Transportarbeiderforbundet er ikke mye begeistret for Karlsens kommunistbeskyldninger.

- Når en ikke har saklige argumenter, er det greit å ty til sånne banneord. han håper at vi skal bli forbannet. Det er synd at representanten for en viktig norsk havn senker seg til det nivået, sier Hansen.

Les også: Vil kutte lunsj og lønn på havna (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.