Den amerikanske mangemilliardæren Wilbur Ross, toppsjef og styreleder i investeringsselskapet WL Ross & Co, ser potensielle oppkjøp i Spania og har «nær ukentlig» møter med store spanske banker, ifølge Bloomberg News.

Det er imidlertid lite som tyder på at han vil slå til med første.

"Spania må fortsatt gå igjennom en opprensking i eiendomsmarkedet. Jeg vet ikke om det vil bli seks eller tolv måneder til eller hva, men på et eller annet tidspunkt kan vi godt komme til å gjøre noe i Spania", sier han til Bloomberg.

Spania sikret seg tidligere i år en redningslinje for banknæringen på 100 millioner euro og kan komme til å be EU om en komplett redningspakke.

Har levd i fornektelse
Ross mener det ikke har gått helt opp for spanske politikere hvor dypt den økonomiske krisen stikker.

"Spania er på mange måter et svært, svært interessant land. Men vi tror de akkurat er i ferd med å anerkjenne hvor store problemene er. Frem til nå har de levd i total fornektelse", sier Ross.

WL Ross & Co. eier 35 prosent av Bank of Ireland og har tidligere kjøpt privatbank-virksomheten i den britiske banken Northern Rock sammen med Virgin-gründer Richard Branson.

Styrer unna dårlige lån
Ross har også tatt betydelige posisjoner i Cascade Bancorp, Oregon, Sun Bancorp, New Jersey og Amalgated Bank i New York. Samtlige hadde i sin tid behov for redningspakker etter store tap på eiendomslån.

Eventuelle kjøp av andeler i spanske banker, vil trolig skje etter at dårlige eiendomslån er fjernet eller tapene tatt, og der det vil være behov for å skyte inn kapital, ifølge Ross.

Les også:
<b>Spania skal være klar med krise-søknad</b>

Nobelprisvinner: - Hellas og Spania i depresjon

Mener du snart kan kjøpe en euro for 7,10 kroner
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.