Milliardæren Arne Fredly forvalter sin egen formue som ifølge Kapitals liste over Norges rikeste er på 1,5 milliarder kroner. Han startet karrieren som megler, og er lite imponert over dagens aksjemeglere.

- Det går til helvete hver gang jeg hører på meglerne, sa Fredly til Finansavisen mandag.

Til DN.no utdyper han hvorfor meglene er blitt dårligere.

- Det er mindre interessant å være i meglerbransjen i dag - både lønnsmessig og karrieremessig. De smarteste blir ikke lenger aksjemeglere, de dyktige folkene blir investorer eller gjør andre ting. De kommer seg inn på investorsiden og jobber i fond, hedgefond eller hos forvaltere. For pengene er borte fra meglerbransjen, sier investor Arne Fredly til DN.no.

Milliardæren og den tidligere megleren utdyper hvorfor meglerne var bedre før.

- Det var et mer lojalt marked hvor meglerne faktisk møtte kunden i alle sammenhenger og det var et nærmere forhold. Vi hadde mer respekt for kunden. Nå er det mer råsalg. Jeg får masse telefoner hver dag hvor meglere omtrent garanterer avkastning i hytt og pine. Og så hører man ikke fra dem igjen. Før var det mer rådgivning, sier Fredly til DN.no.

Deler av problemet er at meglerbransjen har vokst kraftig.

- Det er alt for mange små meglerhus. På 90-tallet var det kanskje fem til ti store meglerhus, det var nok. Nå er det 30-40 meglerhus, sier Fredly.

Han mener derimot at det står litt bedre til blant en annen type meglere.

- Meglere på obligasjoner er bedre, mens aksjemeglere er dårligere. Det er rett og slett flere unntak på obligasjoner enn på aksjer, sier Fredly til DN.no.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.