PARIS (DN.no): - Jeg tror det blir en kjempefin bil for Jaguar, både på verdensmarkedet og i Norge, sier Thomas Øvreseth som er sjef for Jaguar Norge.

Jaguar vil tilbake blant sportsbilene med sin nye F-Type som debuterte under bilutstillingen i Paris forrige uke.

- Den setter oss på kartet, og fjerner gubbestempelet, som vi av en eller annen grunn har fått, sier Øvreseth til DN.no.

Ikke retro
Bilen tar opp arven etter den legendariske E-Type fra 60-tallet, og er en åpen bakhjulsdreven toseter som skal gi kjøreglede i bøtter og spann.

- Bilen har E-type-elementer i seg, uten å være retro, sier Øvreseth.

 

Tre versjoner
Bilen kommer i tre versjoner: F-Type er grunnmodellen med en V6-motor på tre liter og 340 hestekrefter. F-Type S har den samme treliteren, men pumpet opp til 380 hestekrefter. Toppmodellen blir F-Type V8 S, som altså har en 495 hestekrefter sterk V8-er på fem liter. Denne gjør null til 100 km/t på 4,3 sekunder, mens de andre to klarer det på henholdsvis 4,9 og 5,3 sekunder. Selv innstegsmodellen er med andre ord relativt rask, og vil ifølge produsenten danke ut den relativt kapable XKR-S når det gjelder kjøreegenskaper.

Sitteposisjonen er to centimeter lavere enn i XK, og bilen er mer vridningsstabil enn storebroren. Alle modellene får en åttetrinns automatkasse samt start/stopp-teknologi. Føreren kan velge oppsett på bilen i tre modus, normal og dynamisk, samt et egendefinert oppsett. Dette påvirker gassrespons, styrerespons, farten på girkassen og hvor mye de elektroniske hjelpemidlene blander seg inn.

Rimeligere enn konkurrentene
Øvreseth estimerer en innstegspris på omkring 1,1 millioner kroner. Bilen skal plasserer seg mellom modeller som for eksempel Porsche Boxster og Porsche 911.

- Vi mener vi har en fin prisposisjonering, og appellerer til folk som har hatt eller vurderer Porsche 911 eller Aston Martin Vantage. Den har samme kvaliteter og egenskaper, men er mye rimeligere, sier Øvreseth.

Bilen kommer til Norge i april/mai, og Jaguar Norge tror på et salg på mellom 15 og 20 biler neste år.

For de som lurer: vi synes bilen er langt vakrere i virkeligheten som hva disse bildene kan fremvise.

Klikk på bildet i toppen av saken for å se levende bilder av den vakre bilen.

Se store bilder av nyhetene i Paris i DN Play.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.