Solenergiselskapet Renewable Energy Corp. sier markedet er mer forferdelig enn noen kunne forstille seg og forklarer det fortsatte prisfallet i markedet med at kinesere selger unna lager til lave priser som siste åndedrag før de stenger ned butikkene. De mener imidlertid at selskapet er blant de som er best rustet til å komme helskinnet igjennom utviklingen.

Det sier konsernsjef Ole Enger i Renewable Energy Corp. til TDN Finans tirsdag.

Til tross for analytikernes bekymringer omkring kostnadsutviklingen til selskapet sier Enger at den er i tråd med målene selskapet har satt seg.

- De går etter planen både i Silisium og moduler, det er prisutviklingen som har falt kraftig i løpet av sommeren, så er det lave volumer. Det er klart at når prisene faller så kraftig må vi skrive ned varelagrene tilsvarende, sier han.

Mener Rec er godt rustet
Enger sier det helt åpenbart at dette er faktorer de ikke kan kontrollere som trekker ned resultatene.

- Det er et forferdelig marked. Det er ingen som kunne forestille et slikt marked. Alle aktører inkludert kineserne taper penger så det suser. Selv opp i dette, er Rec et av de selskapene som er best rustet til å stå i mot, sier han.

- Bør man snart se en prisbunn?

- Vi har passert kontantkost for lenge siden. Man skulle tro at bunnen var nådd for en stund siden, men det har vist seg å bli ennå verre. Det må skyldes at det er en del kinesere som selger unna varelagre før de stenger butikken, sier han.

«Vet ikke»
Enger sier selskaper tar et siste åndedrag før konsolideringen fortsetter. Han mener det imidlertid er umulig å spå utviklingen for fjerde kvartal.

- Det å spå i dette markedet og denne bransjen har vist seg helt umulig, så det beste å si er at man vet ikke. Tredje kvartal har vært spesielt med at så stor del av produksjonen av silisium har stått grunnet vedlikeholdstans, så det vil jo bli bedre i fjerde kvartal, sier han.

Les også: Resultatvarsel fra Rec (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.