Onsdag deltok konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor på NHOs årskonferanse, som arrangeres i Operaen i Oslo. Her er næringslivsledere, politikere og andre samfunnstopper samlet for å diskutere fremtidens utfordringer.

- Den økonomiske utviklingen i Norge for 2014 er rosenrød i forhold til hvordan den er i andre land. Igjen. Så jeg anser det vel egentlig slik at de økonomiske utsiktene for vår bransje er ganske gode, sier Baksaas til DN.no.

- Det er opp til aktørene å se om vi også klarer å få inntektsvekst ut av den voldsomme dataveksten som ligger i dataforbruket generelt. Utfordringen er da egentlig å imøtekomme markedets forventninger, sier han.

-Mange år
Baksaas understreker i den sammenheng at det tar tid å dekke Norge med 4G.

- Men har du fått 4G et sted, vil gjerne de andre også få det i samme åndedrag. Det er ikke mulig. Det tar en periode å komme over alle våre 10.000+ basestasjoner med 4G.

-Når er dette på plass?

- Vi har ikke et endelig svar på det. Samspillet mellom 4G og 3G vil stå der i mange år fremover. Akkurat som også 2G er en viktig del av dekningskapasiteten i Norge, svarer Baksaas.

-Ikke truet
Mens Baksaas legger vekt på at det står svært godt til i Norge sammenlignet med landene rundt oss, er mange i dag opptatt av at den økonomiske veksten kan være i ferd med å slakke av.

- Jeg tror ikke veksten i norsk økonomi er truet i 2014. Mye avhenger av oljeprisen og den videre løp, sier Baksaas.

- Hva kan politikerne gjøre for å sikre fremtidens næringsliv?

- Politikerne må legge til rette for at samfunnet generelt har en økonomisk vekst. I så måte er denne kunnskapsdebatten her i dag en debatt som har med samfunnets totale kapasitet i overgang mot kunnskapssamfunnet på lenger sikt, svarer Telenor-sjefen.

- For vi er jo en økonomi som fortsatt har stor avhengighet i investeringsnivået i oljesektoren i Nordsjøen. Når det er sagt, er jo Telenor den største investoren i Fastlands-Norge innenfor det private i 2013. 4,2 milliarder kroner, det er et stort bidrag i seg selv, legger han til.

LES OGSÅ:

Sentralbanksjef Øystein Olsen: - Lønnsnivået kommer til å holde seg høyt

Statoilsjef Helge Lund: - Lønnsoppgjøret blir viktig

Hydro-sjefen frykter norske lønninger

- Min visjon er å gjøre læreryrket til et drømmeyrke

Vil gi realfagsstudenter mer stipend

Nå er Norges maktelite samlet

Alt om NHOs årskonferanse (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.