dn.no kunne igår avsløre at da Tom Erik Eiden og familien kjøpte hus på Fetsund oppga både verditakst og salgspapirer at det var mulig å få bredbåndstilknytning.

Det viste seg å være en sannhet med modifikasjoner.

Bredbåndskapasiteten i området er sprengt, og skal Eiden få den dekningen han har behov for, vil det koste ham rundt 250.000 kroner. Eiden har sendt kravet videre til selgers eierskifteforsikringsselskap Protector, men fått blankt avslag.

Nå havner saken i retten, der selskapet Forbrukerforsikring representerer familien Eiden.

Les: Krever 250.000 for bredbånd-hull

- Aldri trenert
I saken hevder Johan Dolven i Forbrukerforsikring at Protector har trenert saken i halvannet år.

Det finner ikke Protector-sjef Sverre Bjerkeli seg i.

- Vi har aldri trenert denne saken. Vårt avslag kom allerede 22.november 2005, det vil si for cirka ett år siden. Vi har hatt kontakt med klager/klagers representant flere titalls ganger underveis for å undersøke om andre løsninger var mulige men avslaget har stått fast hele tiden, skriver Bjerkeli i en e-post til dn.no.

- Det er løgn
Han går også til angrep på påstanden om at Protector Forsikring hele tiden har visst om at bredbåndshullet ble oppdaget før overtagelse.

- Det er løgn. Det tok cirka ett år før vi ble gjort oppmerksomme på dette helt sentrale poeng. Etter vår oppfatning er det tilbakeholdt vesentlig informasjon i denne perioden fra klagers side. Det er grunnen til at vi krever våre saksomkostninger dekket av kjøper/kjøpers representant, skriver Bjerkeli.

- En kompetent aktør
Forbrukerforsikrings Johan Dolven sa også til dn.no igår at Protector selv har sagt at eierskifteforsikring er en dårlig forsikring for kjøper.

- Løgn igjen. Vi har alltid sagt at Protectors Eierskifteforsikring er en god forsikring også for kjøper. Kjøper vil da ha tilgang til en kompetent aktør når de melder en skade (noen ganger er det svært vanskelig å få tak i selger), de vil får rask og korrekt saksbehandling (ikke alltid like lett når kjøper klager direkte til selger) og de møter en solvent motpart dersom forsikringsselskapet er i ansvarsposisjon (det er ikke alltid en selger kan gjøre opp for seg), skriver Bjerkeli.

Han legger til at seks av ti boligselgere velger å tegne eierskifteforsikring i Protector.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.