Meglerne i toppsjiktet har ikke problemer med å trekke frem de positive sidene ved sine drømmeboliger, og drister seg ut med prisantydninger på eiendommene. Sjekk boligene under.

En av dem som tjente mest i 2011 (se listen i bunnen av saken), eiendomsmegler og partner Nils O.M. Nordvik i Nordvik & Partners, bor i en enebolig på Bygdøy. Han kjøpte tomten for 5 millioner kroner i 2005, og fikk bygget et funkishus like ved vannet. Nå mener han eiendommen er verdt over 30 millioner kroner.

- Det er vanskelig å si hvor mye den er verdt. Det blir litt slik at man er blind i eget hus. Jeg hadde vel ikke solgt den om det kom en forbi og tilbød meg 30 millioner kroner. Den ligger et eller annet sted derfra eller oppover, sier Nordvik til DN.no.

 



Han ønsker ikke selge boligen fordi han trives godt på Bygdøy.

- Jeg bor bra der, har barn på skole der og trives der, og ser ikke grunn til å selge. Ett sted må man jo bo, om det er verdt 10 millioner eller 50 millioner kroner spiller egentlig ikke noen rolle. Det er der du bor og der du lever. Det at det er verdt mer enn du aner, eller blitt mye verdt etter hvert er ikke det som betyr noe. Det er alltid hyggelig, men det er ikke det som er det viktigste. Det viktigste er at man trives og at miljøet rundt er hyggelig. Det er det der. Det er usnobbete der ute selv om det er dyrt, sier Nordvik.

Tinholt vil bli båret ut
En av hans nærmeste kollegaer, eiendomsmegler og partner Terje Tinholt i Nordvik & Partners, mener også det er vanskelig å gi en prisvudering av egen bolig. Han bor i en 350 kvadratmeter stor enebolig i strandsonen på Lysaker.

- Oj, det er noe av det vanskeligste du gjør. Om jeg skal gi en prisantydning her - et sted mellom 25-30 millioner kroner. I hvert fall med alt det jeg har gjort den siste tiden, sier han.

Tinholt kjøpte boligen i 2005 for 12 millioner kroner.

- Det var før markedet satte ordentlig i gang. Og dette var et oppussingsobjekt hvor det var mye x og y rundt tomtene her før Ulltveit-Moe kjøpte nabotomten, så området var litt bortglemt og gjemt og stygt. Men selv da var det 6-7 budgivere og fullt kaos her, sier han.

 



Nå er ingenting igjen av det gamle huset som totalt er påkostet over 8 millioner kroner, ifølge Tinholt.

Han har mottatt et bud på eiendommen på 25 millioner kroner, men har ingen planer om å selge.

- Her har jeg lyst til å bo så lenge jeg kan bo her, så jeg har ikke tenkt så nøye på kostnadsbiten. Jeg har ikke kjøpt dette huset for å spekulere, sier han.

- Hvor høyt må noen by før du hadde sier ja til å selge?

- For et spørsmål, det er helt grusomt, det vet jeg rett og slett ikke. Det måtte vært over 30 millioner kroner. Og det tror jeg ikke noe på, så jeg slipper å ta den avgjørelsen, sier Tinholt, som ikke har behov for at budene skal renne inn.

- Jeg har lyst til å bli båret ut herfra. Det må være noe helt spesielt som skal få meg til å flytte. Det er enten et begravelsesbyrå eller kemneren som kan kaste meg ut her, sier Tinholt.

- Det beste jeg har gjort med klær på
Eiendomsmegler Miguel Sørholt i Privatmegleren bor også rett i vannkanten. Han kjøpte en bolig på Snarøya for 3,1 millioner kroner i 1994.

- Markedet snudde rundt den tiden der, og var helt i bånn da jeg kjøpte, så jeg traff veldig godt. Over 3 millioner kroner var mye penger den gangen husker jeg, sier Sørholt.

 



Det 300 kvadratmeter store huset, inkludert garasjen, er oppusset fra topp til tå, ifølge toppmegleren. Han synes likevel det er vanskelig å prissette verdien av boligen i dag

- Det er vanskelig å si, men den ligger vel på rundt, eller vent, jeg kan jo spørre Snorre, sier han og roper;

- Snorre, hva tror du jeg får for huset mitt?

- Ja, 20 millioner kroner, det er det jeg har i hodet mitt jeg også, sier Sørholt.

Hadde du solgt for den prisen?

- Nei, jeg ser ikke noen grunn til det, for skal jeg ha noe bedre enn dette så må jeg opp i 30-40 millioner kroner. Jeg er forsåvidt villig til det om jeg hadde funnet det rette, men jeg går ikke rundt og leter. Jeg er veldig fornøyd her og jeg bruker å si at det er det beste jeg har gjort med klær på, og jeg har gjort lite med klær på, spøker Sørholt.

Vil ikke gi prisantydning
Men ikke alle meglerne er villige til å snakke om verdien av sin egen bolig.

- Nei, nei nei, det kan jeg ikke. Det er som å spørre om hvor pen datteren din er, sier advokat og eiendomsmegler Torbjørn Ek da han får spørsmålet.

- Det blir for nært. Det er det samme som når vi skal selge, så gjør vi ikke det selv. Du er ikke i stand til å gjøre en vurdering. Alle har selvfølgelig en oppfatning, men det er ikke sikkert den bør ut i offentligheten. Det er mer villedene enn veiledene, sier Ek.

Han kjøpte sin nye bolig på Snarøya for 10,5 millioner kroner i fjor vår.

- Det var et godt kjøp, og en god investering, sier han.

- Jeg gjorde et superkupp
Partner og eiendomsmegler Anders Langtind i Eie mener også han har gjort et godt kjøp. Ifjor kjøpte han en eldre enebolig på Slemdal for 9,25 millioner kroner. Nå priser han den til nesten det dobbelte.

- Den ble taksert til 17,5 i april i år, sier Langtind, og påpeker at det gamle huset fra 1939 har gjennomgått en total oppussing.

- Jeg har pusset opp for en formue. Jeg kjøpte boligen i oktober i fjor, og den har vært under oppussing helt frem til mai i år, sier han.

 



Boligen på nesten 350 kvadratmeter ligger på en 1,4 mål stor tomt rett ved Holmendammen. Langtind mener den var priset for lavt.

- Jeg gjorde et superkupp. Den største feilen som ble gjort der, var at den ble lagt ut med prisantydning på 7,9 millioner kroner. Det var rett og slett dårlig håndtverk. Jeg solgte min del av tomannsbolg rett bort i gaten, som lå ut mot Stasjonsveien, og den fikk jeg 7,25 millioner kroner for. Den var 170 kvadratmeter. Med 2 millioner kroner i mellom byttet jeg det med et dobbelt så stort hus og tre ganger så stor tomt, sier han.

Lantind nyter sin nye bolig og skryter av fantastisk beliggenhet og en bekk som renner over gårdsplassen. Derfor har han ingen planer om å flytte.

- Der blir jeg i hverfall boende til sistemann har flyttet ut, og han er bare to år nå, så det blir i allefall 15-20 år i det huset før jeg flytter videre på meg, sier Langtind.

Kraftig verdiøkning
Et steinkast unna bor toppmegler Tom Elliot Johnsen i Sem og Johnsen Eiendomsmegling. Han kjøpte boligen i Risbakken allerede i 1986. Den gang ga han 1,9 millioner kroner. Siden da har villaen blitt påkostet flere millioner kroner.

- Jeg har kostet på den cirka 8 millioner kroner, så den har nok totalt kostet med nærmere 10 millioner kroner. Det er bygget om, bygget på og den er ikke til å kjenne igjen, sier Johnsen.

 



Han har ingen problemer med å gi en prisantydning på sin egen bolig.

- Jeg tror den er verdt rundt 20 millioner kroner, sier Johnsen.

Likevel hadde heller ikke han solgt om noen kom med et bud på det han beskriver som et sjarmerende gammelt hus med flott beliggenhet.

- Nei, vi skal ikke flytte. Det at jeg har bodd der så lenge er et signal på at jeg trives godt. Det er ofte en god grunn til det, så jeg kommer til å bo der en del år til, sier han.

Vannmann og Frogner-gutt
Advokat Odd Kalsnes trives også godt i sin bolig i Tidemands gate på Frogner. Han kjøpte tomten for rundt 2 millioner kroner i 1987.

- Det var nedgangstider og jeg fikk det kjempebillig, sier han.

På tomten ble det oppført en art deco-preget bolig på cirka 500 kvadratmeter. Kalsnes mener det kostet han mellom 4-4,5 millioner kroner. Det er helt andre summer enn hva han kan få for eiendommen i dag.

- Jeg har hatt et bud på den på 45 millioner kroner, men da ville jeg ikke selge, sier han.

Budet kom inn for halvannet år siden. Nå priser han boligen til noe over dette.

- Markedet har vel alltid rett, så da er den vel verdt det, sier han.

 

Kalsnes, som beskriver seg selv som «ihuga» Frogner-gutt, har ingen planer om å flytte. Han er altfor glad i sitt helårs utendørs svømmebasseng.

- Det bruker jeg hele året, sier han.

Vurderer å selge
En av toppmeglerne som derimot er inne på tanken om å flytte, er advokat og megler Camilla Sem i Sem & Johnsen Eiendomsmegling. Hun kjøpte leiligheten i Nordraaks gate på Frogner for 8,4 millioner kroner i 2008.

- Den var et vrak. Nå har den ikke en flate som er ubehandlet. Alt er skiftet, elektrisk, kjøkken, bad, alt. Det er ingenting igjen av det gamle, sier hun.

Sem sammenlikner sin egen 175 kvadratmeter store leilighet med en tilsvarende leilighet i Tidemands gate, som nylig ble solgt for 15 millioner kroner.

 

- Jeg synes min er flottere, men jeg vet sannelig ikke helt eksakt. Kanskje min ville ligge på et sted opp mot 15 millioner kroner, sier hun.

Hadde du solgt for 15 millioner kroner?

- Ja, det kan hende. Jeg har faktisk vurdert litt hva jeg skal gjøre for noe nå, men om jeg skulle solgt ville jeg i hvertfall hatt 15 millioner kroner. Kanskje litt til også, sier Sem, som trekker frem et stort kjøkken på 50 kvadratmeter og et bad på 20 kvadratmeter som det hun liker best ved leiligheten.

- Da blir vi kresne
På Nøtterøy bor eiendomsmegler og daglig leder for Krogsveen Tønsberg, Jørgen Erland Petterson, i 440 kvadratmeter stor enebolig. Tomten ble kjøpt i 1997 og huset sto ferdig året etter. Totalt kostet det han nærmere 5 millioner kroner.

- Det er vel en bolig som vil ligge rundt 10 millioner kroner nå, sier han om boligen som ligger på Teie.

Pettersson beskriver det som et lite forsted til Tønsberg, med kun 5 minutter til byen.

 

Om det hadde tikket inn et bud på 10 millioner kroner hadde Vestfold-megleren takket nei.

- Jeg er ikke i flyttemodus. Det er klart at hadde det vært et helt kanonbud, så hadde man selvfølgelig kanskje vurdert det. Blir prisen dyr nok, så hadde man kanskje tenkt litt annerledes, men jeg trives, og ser alle de gode kvalitetene her, sier han, og selger inn sin egen bolig.

- Det er en kvalitetsbolig. Den har stor dobbeltgarasje, den har 70 kvadratmeter terrasse, en lettsetelt hage, den har mulighet for en utleieseksjon. Det er et solid bygg i forholdt til at det er et arkitekttegnet hus, praktisk og innholdsrikt. Gjennomgående høy kvalitet. Det blir ofte slik med oss meglere, vi setter ofte veldig høye krav til oss selv og egen bostandard, og da blir vi kresne. Jeg bodde i Oslo i nesten 20 år og flyttet hjem igjen, og brukte nesten 2 år på å finne en tomt her. Også er det et koselig hus, det ser ikke ut som om det er så stort som det er, sier Pettersson.

Ingen gullbutikk
En av eiendomsmeglerne som tjente mest i fjor holder hus på Geilo. Christian Haatuft i Eiendomsmegler 1 har bygget seg en bolig i Vestlia på Geilo. For både tomt og oppføring av et tømmerhus på rundt 200 kvadratmeter mener han det kostet rundt 4 millioner kroner i 2002/2003.

Haatuft tror ikke han vill fått stort mer for boligen i dag.

- Nå er vi langt til fjells, så tja, hva er den verdt? Jeg har en takst på 4,5 fra noen år tilbake, og markedet har ligget ganske flatt siden det, sier han.

- Så det har så langt ikke vært noen gullbutikk, men det visste jeg på forhånd. Det er et litt mindre boligmarked på Geilo.





 

Haatuft tror markedet vil fortsette flatt, og har heller ingen planer om å selge.

Hva er det beste med å bo på Geilo?

- Det finnes ikke et eneste trafikklys her oppe. Det er så deilig. Det er to minutter til jobb, to minutter på rypejakt og to minutter på ski. Det meste er i umuddelbar nærhet, og du bruker ingen tid på å sitte i kø noe sted, sier han.



Dette tjente meglertoppene i 2011:





DN.no tar forbehold om feil i listene. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.