Igår ble selskapets aksjepost i Aktiv Kapital på 12,7 prosent solgt for å dekke et krav fra Nordea, skriver Dagens Næringsliv.

Korsgaard ble milliardær på andre menneskers betalingsproblemer. Nå sliter han og hans selskap Olympia Holding selv med å gjøre opp for seg.

Korsgaards selskap har i fire år sittet med en såkalt trs-avtale (total returnswap) med Nordea. Avtalen innebar at Olympia Holding har hatt samme økonomiske risiko som om det skulle eid 20 prosent av aksjene i Aktiv Kapital.

Det har påført selskapet og Korsgaard store tap. Aktiv Kapital-kursen har falt kraftig de siste årene.

- Ikke fare for konkurs
- Det har vært et dramatisk tap og noe vi har slitt med i flere år. Vi har holdt på posisjonene fordi vi har ment at Aktiv Kapital over tid ville bedre seg og at aksjene ville reflektere en høyere verdi. Det har ikke skjedd, sier Haakon Korsgaard til DN.

Ifølge Korsgaard har Nordea antydet at banken ikke ønsket å forlenge trs-avtalen med Olympia Holding. Derfor ble aksjene i Aktiv Kapital solgt fra Olympia Holding til det John Fredriksen-eide selskapet Geveran.

- Nå kommer banken seg ut av det hele og uten tap. Det er den godt fornøyd med, sier Korsgaard.

Han avviser at det er fare for at Olympia Holding går konkurs.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.