Elon Musk tror det vil bli vanlig at boliger vil ha installert en batteriboks i garasjen som kan lagre strøm. Teslas Powerwall er et skritt i retning av at husholdninger kan lagre egenprodusert strøm – eller lade opp når strømmen er billigst i løpet av dagen.

- To milliarder Powerpacks – det er nok til å lagre verdens energibehov. Det kan virke som et sykt høyt tall. Men hva vi prøver er å endre den fundamentale energiinfrastrukturen i verden, sa Musk i presentasjonen i California på torsdag kveld.

Endrer holdninger

Det er nesten 20 år siden Elon Musk først endret eksisterende forretningsmodeller i internetts barndom.

Mens banker og kredittkortselskaper forsøkte å komme opp med enkle betalingsløsninger på internett, utviklet Musk og en gruppe ingeniører betalingstjenesten PayPal. PayPal er blitt en standard på internett og eier i dag av internettselskapet Ebay.

Musk satset fortjenesten på elektriske biler, solenergi og det private romfartsselskaper SpaceX.

- Tesla kastet på havet holdningene om at elektriske biler kun egnet seg på golfbaner. Kanskje er de i ferd med å gjøre det samme nå igjen. Kanskje de klarer å rive ned holdningene mange har om at solenergi og vindkraft ikke er stabile nok energikilder. Hvis de klarer å endre holdningene hos forbrukere, endrer de samfunnsdebatten, sier energiekspert Felix Kramer til The Guardian.

Veiskille for fornybar energi

Batteripakken vil koste rundt 3500 dollar (26500 kroner) i USA for en ti kilowattmodell. Dette er nok til å holde hvitevarer gående i noen dager. De kan kjedekobles og dermed få økt kapasitet. En «Powerpack» har kapasitet til 100 kilowattimer.

Wal-Mart, Amazon og Target har allerede bestilt kapasitet.

Musk holdt et 18 minutters innlegg hvor alt av lyskastere og videoutstyr gikk på solenergi fra tidligere på dagen og var lagret på batterier.

- Det åpenbare problemet med solenergi er at solen ikke skinner på natten. Vi må lagre energi fra dagtid som vi kan bruke på natten. Problemet med eksisterende batterier er at de «sucks». Alt vi bruker av strøm i kveld er fra solenergi som er lagret fra tidligere, sa Musk.

Selger bedre fremtid

Presentasjonen har skapt stor oppmerksomhet hos de som var til stede og diskuteres på internett.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.