Mot et bakteppe hvor det er investert 65 milliarder i bestilling av nye oljerigger, og hvor annenhver finansiering er gjort fra Norge de siste 12 månedene, innledet Pareto-sjef Ole Henrik Bjørge i årets Paretokonferanse med å si at det neste tiåret tilhører gass.

- Det neste tiåret tilhører gass. Det handles til en rabatt på 30-80 prosent i forhold til olje, det er billigere, grønnere og mer effektivt, sa Bjørge.

Gass vil vare i 250 år
Han la til i motsetning til olje, er gass tilgjengelig over hele verden, og reservene vil vare i 250 år.

Mens veksten i oljeetterspørselen ventes øke 15 prosent, ventes etterspørselen etter gass å øke med 50 prosent de neste 20 årene, ifølge ham.

- Dette vil kreve enorme infrastrukturinvesteringer på land, til havs, og i verdikjeden for flytende gass (LNG). Nye vinnere vil vokse frem, sa Bjørge mens han viste til at ”you can’t keep gas in a jerry can”.

- Det vil vokse frem nye vinnere i dette markedet. Norske selskaper er små, aggressive, og raske. Mange av disse vinnerne er her blant oss, sa han.

Etterspørselen vil mangedobles
Bjørges tese ble støttet av hans senior oljeserviceanalytiker Andreas Stubsrud. Analytikeren pekte på at bare i Kina ventes etterspørselen etter gass stige fra 2 millioner fat per dag til 7 millioner fat per dag de neste 5 årene

- Det neste tiåret tilhører gass, gjentok Stubsrud, og pekte på lavere kostnader i forhold til olje og renslighetsaspektet.

Paretokonferansen gjør i dag Holmenkollen til sentrum for verdens olje- og offshoreelite. Over to dager skal toppsjefene for verdens største offshore- og oljeserviceselskaper og verftene som bygger utstyret deres, gi sitt syn på markedstilstanden. På agendaen står presentasjoner av over 100 selskaper. Kaffe. Tebrød. 1.400 menn og kvinner i dress.

Mer fra Pareto-konferansen:

- Nordsjøen er ikke død. Dette er funn i verdensklasse (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.