Investorer bør alltid forberede seg for de mest ekstreme risikoutfallene fordi de kommer til å inntreffe, sa toppsjefen i Goldman Sachs, Lloyd Blankfein, på et frokostseminar nylig.

Blankfein har vært sjef for den gigantiske investeringsbanken Goldman Sachs siden 2006, og ef#229ene fra da finanskrisen slo til for fullt fra 2007-2008 har lært ham å akseptere at det verste man kan tenke seg vil skje til slutt, skriver CNBC.

- Risikohåndtering er egentlig bare avansert beredskapsplanlegging og handler om å disiplinere seg selv til å innse at over tid ikke bare kan de minst sannsynlige hendelsene inntreffe, men de vil absolutt inntreffe, sa Blankfein.

- Resulterer i det motsatte
Og nettopp mangelen på beredskapsplaner og disiplin ble svært tydelig under finanskrisen da investorene nektet å tro at boligmarkedet kunne kollapse.

Heller ikke vanlige folk i USA trodde før finanskrisen at det de fryktet aller mest, kollaps i boligmarkedet, kunne skje.

– Når du, og alle andre, tror at noe er usannsynlig, så forandrer mennesker sin adferd. Og det resulterer faktisk i det motsatte. Alle trodde det var usannsynlig at boligmarkedet skulle knekke sammen - noe som faktisk økte risikoen fordi kapitalen forsatte å strømme inn i boligmarkedet, sier Blankfein.

Og nettopp spørsmålet om en mulig boligboble har vært hyppig diskutert i Norge etter svært mange år med kraftig oppgang i boligprisene.

Det har vært, og er, få eksperter som tror det norske boligmarkedet vil gå på en smell - og så langt har optimistene hatt rett.

Les også: Derfor har vi ingen boligboble



Slik skapes et boligkrakk i Norge


(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.