Etter store utslag både opp og ned, ligger utviklingen på Oslo Børs omtrent på null så langt i år.

Analysesjef Håvard Nesheim i Handelsbanken Capital Markets tror det vil ta lang tid før realøkonomien begynner å bedre seg, og han venter volatile aksjemarkeder også fremover.

Når veksten i verdensøkonomien kommer tilbake tror han Oslo Børs vil gjøre det bedre enn andre børser.

- Det blir nok stramt i oljemarkedet når veksten kommer tilbake igjen, og da tror jeg Oslo Børs vil være et godt sted å være for mange investorer, sier han til TDN Finans tirsdag.

Han har en nøytral-anbefaling på det norske aksjemarkedet.

Bekymret for USA
Nesheim er bekymret over statsunderskuddet i USA og effektene av pengebruken for å redde store selskaper der det er fare for konkurs.

- Man skaper jo ingen langsiktige verdier av dette. Det gjør det ikke bedre at de spytter inn penger i General Motors og Chrysler uten at vi vet om de faktisk kommer til å overleve, sier han.

Analysesjefen peker også på det at det er politisk uenighet i USA vedrørende statens pengebruk.

- Alle pengene skal tilbakebetales på et eller annet tidspunkt og det må man gjøre med høyere skatter osv., og det innebærer at de vil få en lengre periode med lavere vekst enn de ellers ville hatt, sier han.

Hovedindeksen på Oslo Børs er opp 1,64 prosent til 225,17 poeng tirsdag ettermiddag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.