- SAC Capital var en magnet for markedsjuksere, hevder New Yorks statsadvokat Preet Bahara. Uttalelsen kom på pressekonferansen etter at myndighetene tok ut siktelsen mot hedgefondet til mangemilliardæren Steven Cohen.

LES OGSÅ: Myndighetenes jakt på superforvalteren: - De bruker en «Al Capone»-taktikk

Reiser straffesak:
Påtalemyndigheten på Manhattan fortalte torsdag at de reiser straffesak mot SAC Capital Advisors fordi de mener å kunne bevise at en rekke ansatte har oppmuntret til betydelig og utbredt ulovlig innsidehandel, skriver The Wall Street Journal. I følge avisa hadde det svært suksessrike hedgefondet en årlig avkastning på 30 prosent.

Statsadvokaten har sammen med FBI og SEC (det amerikanske finanstilsynet) etterforsket saken i flere år. SAC anklages for å med viten og vilje ansette innsidehandelseksperter.

- De nyansatte ble de premiert for å gi innsideinformasjon til SAC-eieren, ifølge FBIs nestleder, George Venizelos, som også deltok på pressekonferansen.

- Ikke tilfeldig
- Den tidligere SAC-ansatte Richard Lee ble nylig funnet skyldig i innsidehandel. Han er symbolsk for hele selskapet, uttalte Bahara.

Lee er ekspert på bedriftfusjoner, og ble ansatt på tross av hans rykte for å drive med innsidehandel. Da han ble ansatt overså SAC-ledelsen sterke motforestillinger fra selskapets juridiske avdeling.

- Det er ikke tilfeldig når så mange i et og samme hedgefond blir tatt for innsidehandel. Dette kan ikke beskrives som noe annet enn voldsom innsidehandel i selskapet, sa Bahara.

LES OGSÅ: «Var i sentrum av en eliteklubb av kriminelle»

Slår tilbake
- SAC har aldri oppmuntret, oppfordret eller tillatt innsidehandel, sier en talsmann for SAC Capital til Wall Street Journal.  

SAC sier de skal fortsette å drive som normalt mens saken pågår.

- Den håndfullen menn som innrømmet å ha brutt loven reflekterer ikke ærligheten, integriteten og karakteren til de tusener av menn og kvinner som har jobbet i SAC de siste 21 årene, sier den same talsmannen.

Amerikanske myndigheter skal verken fryse SACs eiendeler eller hindre driften i umiddelbar fremtid.

LES OGSÅ:
Må betale historiens største innsidebot

Mest lest på DN.no i dag:
Sykelønnskutt gir mindre fravær
Fondsgigant heiser varselflagg
Kjøper Range Rover i stedet for «tullete sportsbiler»
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.