Investor, arving og milliardær Kjetil Holta (42) har tømt banken for nesten en milliard kroner, og flyttet pengene til steder han opplever som mer sikre, skriver Dagens Næringsliv. Holta benytter blant annet DnB Nor som bankforbindelse.

Holta fikk 1,7 milliarder kroner i kontanter da den tradisjonsrike industribedriften Tinfos ble solgt til franske Eramet i april i år.

- Dette er skremmende. Jeg var ikke så bekymret for en uke siden, men når man ser hvordan dette griper om seg, har jeg skiftet mening. Jeg er ikke så overbevist om at norske banker er så trygge som de sier. Derfor flytter vi nå pengene til steder vi opplever som mer sikre, sier Holta til DN.

Pengene er ifølge avisen primært flyttet over i statsobligasjoner.

Også superinvestor Øystein Stray Spetalen er redd

Holta sier at han så langt ikke har sett noe som vitner om at Kristin Halvorsen skjønner alvoret, og han tror egentlig ikke hun bryr seg så veldig mye om at kapitalsterke miljøer kan miste store verdier.

Fingeren på avtrekkeren
Også Leiv Askvig, som forvalter familieformuen etter avdøde Petter Sundt, sier det kan bli aktuelt å ta ut midler fra norske banker.

- Vi har hundrevis av millioner i likvider, men lurer selvfølgelig på om pengene er trygge. Vi sitter med fingeren på avtrekkeren. Det skal ikke mye til nå før vi tar ut pengene, sier Askvig til DN.

"Stormen allerede i gang"
Harald Moræus Hanssen i meglerhuset Fearnley Fond hadde i slutten av august nærmere 600 millioner kroner av sin private formue plassert i DnB Nor. Han sier til DN at pengene flyter fort ut av Norge til de landene der de er garantert. Han tror det er en trusel.

Investor Jan Haudemann-Andersen mener stormen mot norske banker allerede er i gang.

- Når større innskytere begynner å ta ut store summer, blir det farlig. Dette skjer nå over hele verden, inkludert Norge, sier han til avisen.

Les også: - Bankene taper 8.700 milliarder

En rekke andre investorer som DN har snakket med sitter foreløpig i ro, og nevner blant annet at det aldri har vært en innskyter som har tapt innskuddene sine i en norsk bank.

Er det grunn til å være bekymret for pengene sine?








(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.