– Uholdbart, er Forbrukerrådets første reaksjon på samarbeidsavtalen som Rema 1000 og Coop presenterte på en felles pressekonferanse i Oslo fredag.

De to dagligvarekjedene planlegger et innkjøpssamarbeid hvis Konkurransetilsynet godkjenner et tilsvarende samarbeid mellom NorgesGruppen og ICA.

– Det er bare ett svar på dette, og det er at Konkurransetilsynet setter ned foten for avtalen mellom NorgesGruppen og ICA, sier direktør Randi Flesland i Forbrukerrådet.

Hun påpeker at resultatet av avtalene vil være at dagligvaremarkedet i Norge i realiteten deles mellom to aktører.

– Dagligvarekjedenes julegave er et varsel om høyere priser, dårligere utvalg og lavere kvalitet, sier Flesland.

Ifølge rådet er Norge i dag et av landene i Europa med størst kjedemakt.

– Det siste vi trenger er færre og større aktører. Dette vil skvise små og mellomstore leverandører. I tillegg vil få produsenter utvikle nye produkter, siden det finnes få alternative markeder, sier forbrukerrådsdirektøren.

Konkurransetilsynet skal avgjøre om det godtar et innkjøpssamarbeid mellom NorgesGruppen og ICA i midten av januar.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.