- DnB Nor den beste i klassen når det gjelder funding og inntjeningsutsikter, skriver Deutsche Bank i en fersk oppdatering om de nordiske bankene.

- Førstevalg
Til tross for internasjonal bankkrise med økte kostnader og store tap mener det tyske meglerhuset at DnB Nor står i en særstilling på grunn av den økonomiske situasjonen her hjemme.

- DnB Nor er fortsatt vårt førstevalg. Fundingen er best i klassen, og selv med en avmatning i nordisk økonomi, har bankens topplinje bedre utsikter enn konkurrentene på grunn av en sterk økonomi i Norge.

Deutsche Bank mener DnB Nor-aksjen er undervurdert i markedet. Børsuro og spekulasjoner får skylden.

- På kort sikt har fall i oljeprisen, spekulasjoner med tanke på utlånstap og et 20 prosents fall i det norske aksjemarkedet i tredje kvartal ført til en undervurdering av aksjen, skriver Deutsche Bank i oppdateringen.

- Stor rabatt
Meglerhuset gjentar kjøpsanbefalingen på aksjen og mener det fortsatt er solid oppside, til tross for at kursmålet kuttes fra 85 til 67 kroner. DnB Nor er forøvrig den eneste nordiske banken som Deutsche Bank setter en kjøpsanbefaling på.

- Med en rabatt på 34 prosent i forhold til konkurrentene i EU ser vi på DnB Nor som en kjøpsmulighet, skriver meglerhuset.

DnB Nor-aksjen stiger 5,6 prosent til 52,20 kroner torsdag ettermiddag.

Les også: Torsdagens aksjetips