DnB Nor-aksjen har falt hardt under finansuroen, og er ned nesten 30 prosent de siste tre månedene. Nå mener analytikere at bunnen er nådd.

Analytiker Haakon Bønes i Pareto Securities mener han har ventet på at DnB Nor skal bli tilstrekkelig utbombet, slik at aksjekursen reflekterer dagens kredittmarked.

- Vi er nå på det punktet, skriver Bønes i en fersk analyse.

Flere begynner nå å se muligheter på Oslo Børs, og i dag sa makroøkonom Harald Magnus Andreassen i First Securities at han handler aksjer.

Les også: - Jeg kjøpte igår

På tide å kjøpe
Ifølge Bønes sliter alltid bankaksjer i nedgangstider, på grunn av usikkerhet for estimatene. Nå er det på tide å kjøpe bankaksjer som er rimelig priset, mener analytikeren

- Vi tror resultatene for tredje kvartal vil sende DnB Nor-kursen opp til 60 kroner, skriver Bønes.

Det nye tolvmåneders kursmålet er 70 kroner.

I dag handles DnB Nor-aksjen for cirka 47 kroner, og er opp seks prosent idag. Følg aksjekursen her

Finansrevansj i USA
Tirsdag slo finansaksjene tilbake på Wall Street. Finansbransjen, som mandag falt 16 prosent som gruppe, steg mest, ledet av Washington Mutual og Sovereign Bancorp som var opp henholdsvis 141,2 og 69,5 prosent, ifølge TDN Finans.

Sistnevnte uttalte tirsdag at de vil erstatte konsernsjefen og at de er "velkapitaliserte" etter å ha solgt sin beholdning av sikkerhetsstilte gjeldsobligasjoner. Flere analytikere oppgraderte sin anbefaling av aksjen.

JPMorgan Chase, Citigroup og Bank of America var alle opp mer enn 14 prosent, ifølge TDN Finans.

Les alle dagens aksjekurs her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.