Den toppratede strategen Albert Edwards i Societe Generale spår global børskrasj og masseledighet, skriver Finansavisen.

Edwards spår et fall i aksjemarkedet på 70 prosent fra toppen, og oljepris på 60 dollar fatet.

- Vi sier det vi ser, uansett hvor tåpelige det får oss til å se ut, skriver Edwards i et strateginotat torsdag.

Særlig vil USA og Storbritannia slite, men også Kontinentet og Japan vil merke nedgangen godt. Nedturen i USA vil ifølge Edwards minne om de dype resesjonene i 1974 og på tidlig 1980-tall.

Les også: - Verste faresignaler på 15-16 år


-99 % av alle prognoser er bare tull
- En dyp resesjon vil føre til fall i inntjeningen. Sammen med et P/E-fall som i istiden venter vi at globale aksjemarkeder vil falle rundt 70 prosent fra toppen i oktober 2007, skriver Edwards ifølge avisen.

Samtidig med sine dystre spådommer, sier strategen som sammen med sin kollega James Montier nylig ble kåret til det beste strategi- og aksjeteamet uansett kategori i Thomson Extels årlige undersøkelse, at 99 prosent av alle prognoser i finansbransjen bare er tull.

- Et ønske om å bli likt gjør at prognosene blir urimelig optimistiske, mener Edwards.






(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.