Shippingavisen TradeWinds har kåret verdens 100 mest innflytelsesrike personer i skipsfartsnæringen.

Listen, som offentliggjøres i dag, toppes av skipsreder John Fredriksen (66), som neste år kan feire sitt 50-årsjubileum i bransjen, skriver Dagens Næringsliv.

I et sjeldent intervju med TradeWinds anbefaler han yngre mennesker som vil følge i hans fotspor til å komme seg inn i bransjen så raskt som mulig.

- Jeg anbefaler ikke å bruke ti år på studier, sier Fredriksen.

På spørsmål om han ønsker at tvillingdøtrene Cecilie og Kathrine skal overta imperiet han har bygd opp, svarer Frontline-rederen:

- Det er et godt spørsmål. Jeg er glad for at de viser interesse for selskapene, men jeg er redd for at det er døgnet-rundt-business som ikke er lett å kombinere med familieliv.

Tidlig oppe
Av intervjuet fremgår det at Fredriksen arbeider mer hjemmefra, men han sier at han fortsatt har like lange dager og normalt starter ved fire-fem tiden om morgenen.

Nå gleder han seg til å dra på laksefiske på Vestlandet sammen med sin 92 år gamle far, Gunnar Fredriksen.

- Han er i bedre form enn meg, sier rederen.

Skryter av Trøim
Fredriksen benytter anledningen til å rose sin nærmeste medarbeider Tor Olav Trøim, som har vært en viktig støttespiller i å bringe mange av selskapene på børs i Oslo og New York.

- Han er så flink med de børsnoterte tingene, og god på finansiering. Shipping er mitt felt, sier han.

På syvendeplass på listen over de mest innflytelsesrike i skipsfartsnæringen følger BW Gas- og BW Offshore-eieren Helmut Sohmen. På 13. plass kommer nordmannen Morten Arntzen, som leder det børsnoterte amerikanske rederiet Overseas Shipholding Group og på 27. plass administrerende direktør Anette S. Olsen, Fred. Olsen & Co.

Les også: Milliardene ruller inn for Fredriksen


Fredriksen blåser ut (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.