Dagens Næringsliv har tidligere skrevet om den norskindiske diamanthandleren Pramod Vora som spekulerte i valutamarkedet gjennom å låne store beløp i Fokus Bank med pant i egne boliger og kontanter.

Det gikk helt galt, og familien tapte nesten 40 millioner kroner. Fokus Bank saksøkte familien, fordi den ikke ville gjøre opp for seg. Familien fikk delvis medhold i Oslo Tingrett, og nå behandles ankesaken i Borgarting lagmannsrett.

Det var Pramod Vora selv som sto for familiens valutahandel, og han fikk blant annet fullmakt fra sin da 25-årige sønn Arvind Vora til å handle for 20 millioner kroner med pant i sønnens bolig, skriver Dagens Næringsliv. Arvind Vora var på dette tidspunktet nylig ferdig med sin utdannelse, hadde to barn og begrenset med inntekter.

Valutaspekulasjonen til Pramod Vora midt under finanskrisen påførte sønnen raskt et tap på 6,5 millioner kroner etter kjøp av japanske yen gjennom en valutamegler i Danske Markets i København.

- Får gjøre hva dere må
- Jeg fikk hakeslipp da jeg så hva du hadde handlet for med Danmark igår. Du gjør sønnen din til gjeldsslave hvis du ikke tar dette tapet over på deg. Er det ikke urimelig at din sønn skal slite med et tap på over seks millioner kroner når det er du som har hatt alle fullmaktene og handlet på vegne av ham, sa Pramod Voras valutamegler Christian Floer i Fokus Bank i Trondheim til Vora ifølge en telefonsamtale høsten 2008, som ble avspilt i Borgarting lagmannsrett onsdag.

Pramod Voras svar var at han ikke kunne dekke sønnens tap, og at "dere får gjøre hva dere må gjøre".

Retten skal blant annet ta stilling til om Fokus Bank burde advart både far og sønn mot farene med valutahandel og at denne typen handel ikke var hensiktsmessig for de to, og om sønnen Arvind Vora kan identifiseres med sin fars omfattende kunnskap og erf#229 med valutahandel og at valutahandelsrammen på 20 millioner kroner var tilpasset hans økonomi, skriver DN.

Les også: Lasse Kjus gambler på sveitserfranc


<b>- Cowboyvirksomhet uten sidestykke</b> (valuthandel gjennom Nordea havnet i retten i 2008)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.