I revisjonsberetningen skriver revisor at han tar «forbehold om fortsatt drift» i investeringsselskapet Tantor65, hvor seriegründer og eks-milliardær Idar Vollvik eier 70 prosent av aksjene.

I 2011 var underskuddet på nærmere 31 millioner kroner. I 2012 hadde selskapet et underskudd på 20 millioner kroner, i hovedsak knyttet til tap på fordringer og nedskrivning av aksjer i Ludo Group. På toppen av det hele kommer et misligholdt lån hos DNB på 4,1 millioner kroner, som nå har gått til inkasso. Det viser 2012-regnskapet for Tantor65 som nylig ble offentliggjort, etter at selskapet ble truet med tvangsoppløsning.

«Bare tall»

Vollvik selv tar ikke situasjonen tungt.

– Til neste år vil du se at nedskrivningene er skrevet opp igjen. Du snakker med en mann som har tapt 2,5 milliarder, så alt er relativt, frøken. Men du snakker også med en mann som har tjent over to milliarder, så for meg er dette bare tall, sier Vollvik, som understreker at han har respekt for penger.

– Fokuset mitt nå er å tjene penger. Når du starter en bedrift som vi har gjort nå, er det ingen som tjener penger det første eller andre året, legger han til.

Vollvik satser nå for fullt på sin nettbutikk Ludo Store, som er en del av Ludo Group. Idet DN snakker med Vollvik, er han opptatt med å finne leverandør til lappesaker til spa-pakken han selger i nettbutikken, eller «kramboden», som han selv kaller det.

– Vi kan tjene mer på dette enn hva vi tjente på Chess. Der levde vi på et snevert marked med en totalomsetning på 16 milliarder, og hadde ti prosent av markedet. Jeg kjøpte tross alt tellerskritt fra konkurrentene mine. Totalmarkedet på all handel er på mellom 50–60 milliarder kroner. Vi skal forsyne oss rikelig med vår del, sier Vollvik.

Skal gjøre opp

Foreløpig er det et stykke igjen. Ludo Group hadde i 2012 et negativt årsresultat på 114 millioner kroner, og har gått med underskudd siden selskapet ble opprettet i 2010. Vollvik opplyser at Ludo Group i 2013 hadde et underskudd på 13 millioner kroner. I februar i år ble Ludo Group begjært konkurs av Skatt vest, for det som skal ha vært et ubetalt momskrav på 440.000 kroner.

I november 2013 ble Vollviks villa i Fana i Bergen besluttet tvangssolgt.

– Jeg har som kjent hatt store utfordringer i to–tre år, og det har vært utfordrende å bygge selskaper samtidig som jeg har hatt den «gamle moroa» privat, sier Vollvik.

Etter å ha solgt Chess til TeliaSonera i 2005, satt han igjen med en milliard kroner, som raskt forsvant i aksjespekulasjon.

– Den gang hadde jeg 300 millioner i gjeld, og nå tipper jeg at investeringsselskapet og jeg selv har en gjeld på 25–30 millioner kroner. Jeg har motet oppe for at vi skal klare det, Vollvik.

– Vi skal gjøre opp med alle, ingen skal tape penger på oss, sier investoren.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.