Pareto Securities-analytiker Thomas Nielsen varsler en kraftig inntektsøkning i Norwegian i juni, ifølge en fersk analyse.

Nielsen spår at juni-yielden, eller inntekt per solgte flysete, kommer til å stige med 27 prosent. Det er langt over veksten på 3-10 prosent i samme periode i 2007-2009.

- Derfor venter vi en positiv overraskelse i tallene som kommer 6. juli, skriver Nielsen i analysen.

Paretos prisundersøkelse er vanligvis en god pekepinn på yield-utviklingen i selskapet. Meglerhuset tror at deres prisberegning ligger langt over markedsforventningene.

Enorm eksponering
Hvis undersøkelsen viser seg å være korrekt, er det ventet en yieldøkning på 1,5 prosent i juni sammenlignet med året før. Til sammenligning har selskapet rapportert yieldfall på årsbasis på 11-20 prosent de seneste åtte månedene.

- Men selv om vi er imponert over Norwergians utmerkede kostnadskuttevner og vekstambisjoner er det ikke noen tvil om at den sterke dollaren mot kronen representerer risiko for selskapet, skriver han.

 

Han har estimert at rundt 13,7 milliarder kroner i investeringskostnader i nye fly gjenstår, som skal betales i dollar.

- Ettersom Norwegian har veldig begrenset valutasikring er eksponeringen enorm, skriver Nielsen, og peker på at en én prosents endring i valutakursen representerer en endring på 3,92 kroner per aksje.

Kan sette selskapet i en vanskelig situasjon
Aksjekursen i Norwegian ligger nær 100 kroner.

- Valutaeksponerngen kan sette selskapet i en vanskelig situasjon i forhold til andre, konkurrerende flyselskap uten den samme eksponerngen. En sterk dollar og lav oljepris kan legge press på yielden, skriver han.

Han mener at det er sannsynlig med et "betydelig" finansieringsbehov i 2011, og at behovet kan bli "vesentlig" gitt at dollar/krone-kursen fortsetter å ligge rundt 6,50 hvis ikke selskapet selger unna noen fly.

- Å investere i Norwegian representerer en eksepsjonelt høy risiko. Valutakursen, yielden og til en viss grad oljeprisen og kabinfaktoren har en ekstrem effekt på verdsettingen av selskapet. Vi ville derfor vært veldig forsiktige med å investere i selskapet på lang sikt, hvis man ikke har sikre syn på de overnevnte faktorer, skriver Nielsen, og legger til:

- Akkurat nå villle vi heller ha kjøpt Norwegian som en kortsiktig trade før trafikktallene 6. juli.

Pareto har et kursmål på 174 kroner per aksje, og kjøpsanbefaling.

Les også: Kjøpsmulighet i Norwegian (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.