For å få eldre til å jobbe lenger, må de bli sett av sine nærmeste sjefer. Høyere lønn er ikke så dumt, det heller.

Det vise Norsk seniorpolitisk barometer 2009, som Senter for Seniorpolitikk (SSP) presenterte idag.

Les hele dagens sak: Gull verdt - eller null verdt?

Christiania Securities er et av de minste meglerhusene i Norge og har spesialisert seg på såkalt teknisk analyse av selskaper.

- Teknisk analyse er kjempegøy å drive med, og det var nettopp derfor jeg søkte meg hit, sier megler Roy Edvardsen, som fikk ny meglerjobb i en alder av 56 år.

- Nå er jeg her på fjerde året - og stortrives. Det er et veldig ungt miljø her og som 60-åring er man jo "gammel", men det hender at kunder foretrekker kunder med lang erf#229 også. Dessuten synes jeg det fungerer veldig godt å være mentor for nye unge meglere, sier han.

Les også:
Levér varene - eller takk og farvel

- Lang erf#229 en fordel
Edvardsen begynte sin karriere i DnC og har jobbet lenge som fondsmegler, med unntak av en 12 år lang pause da han drev med gaveartikler.

- Når man har så lang meglererf#229 som meg, har man vært gjennom både motgang- og medgangstider og har den nødvendige respekten for markedet. Og så opparbeider man seg jo en viss fagkunnskap opp gjennom årene. Selve markedet har endret seg mye siden 80-tallet, da var vi jo på Børsen. Ting endrer seg mye fortere enn før, det kreves at man holder seg ajour, og man må være veldig våken til enhver tid. Men jeg synes det er kjempegøy å jobbe og håper at jeg holder ut i mange år til, sier 60-åringen.

Han har ingen planer om å gi seg med det første.

- Nei, dette er et område jeg brenner for! sier han.

- Bør satse mer på eldre
Han fikk jobben i Christiania Securities i godt voksen alder og roser arbeidsgiveren for å satse på litt eldre arbeidskraft. Det burde flere gjøre, mener han.

- Ved å ansette noen som er litt eldre vil bedriften øke kvaliteten - det er min klare mening. Erf#229 er verdifullt og kan deles med andre. Dessuten er det sunt med aldersspredning i en bedrift, sier Roy Edvardsen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.