- Dette tar kaka! Jeg tror faktisk jeg aldri har sett så mye rot i et selskap før. Selskapet er feilkapitalisert, underkapitalisert og ledet av feil personer. Dette er en cocktail fra helvete, sier Einar T. Bonnevie i Warren Wicklund oppgitt til Dagens Næringsliv.

Forvalteren minnes med gru høsten 2006 da flere fond i WarrenWicklund-systemet besluttet å skyte inn et betydelig millionbeløp i et konvertibelt lån utstedt av bildelprodusenten TMGI.

Nå ligger aksjekursen sønderknust på den svenske børsen. Fra to milliarder svenske kroner i 2006 har verdien rast til skarve 60 millioner.

Frykter konkurs
Sammen med de øvrige obligasjonseierne, representert ved Norsk Tillitsmann, har Bonnevie lagt en plan som han mener kan redde TMGI. Redningspakken vil bli presentert under en ekstraordinær generalforsamling i Stockholm i dag.

Planen innebærer konvertering av gjeld for rundt en kvart milliard kroner, samt tilførsel av rundt 80 millioner kroner i frisk kapital.

- Dagens aksjonærer mister enhver innflytelse, men det er jo bedre å eie litt av noe, enn mye av ingenting, sier Bonnevie til DN.

TMGI-gründer Jostein Eikeland var ikke tilgjengelig for en kommentar i går. TMGI er tuftet på restene av tønsberg presstøperi, og produserer ifølge DN blant annet rattstammer til flere av verdens største bildelprodusenter.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.