Det er varslet markeringer i Oslo, Bergen, Voss og Skien onsdag, sier Johanne Akerø, Elevorganisasjonens Oslo-leder, til Dagbladet.

– I tillegg antar vi at mange vil streike, men ikke nødvendigvis dukke opp under markeringen. Det kan godt hende at klasserom blir stående tomme, sier Akerø.

Regelen som innføres til høsten, går ut på dersom en elev har mer enn 10 prosent udokumentert fravær i et fag, så skal eleven ikke få halvårsvurdering med karakter eller standpunktkarakter i faget.

Mener psykisk syke rammes

Elevene mener den nye regelen blant annet vil gå ut over elever med periodiske psykiske lidelser som ikke vil kunne få legeerklæring fortløpende.

Flere skoler kommer til å registrere fravær på elevene som uteblir fra undervisningen for å streike, melder VG.

- Synd for elevene selv

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) sier reglene innføres for å forhindre skulk og for å motivere til jevn innsats. Han mener oppfordringen til streik mot fraværsreglene er uklok.

– Politisk engasjement er bra, men jeg mener at det å oppfordre til fravær er en lite klok måte å vise dette på. Det er først og fremst synd for elevene selv, når de går glipp av viktig undervisning, skriver han i en SMS til VG. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.